de politiek van hier vov

Op 19 maart 2014 gaan Dalfsen en Ommen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar die verkiezingen komen de deelnemende partijen in deze wisselcolumn om de beurt aan het woord. Vandaag: VOV.

Natuurlijk mag van een politieke partij verwacht worden dat er geen Pinoccio-politiek wordt bedreven en dat wat er gezegd en geschreven wordt, helder en transparant is.

Tijdens de raadsvergadering van 7 november viel een aantal aanwezigen van de VOV nog weer eens op dat het nu echt tijd is voor een andere politiek in Ommen. Waarom goede inbreng van een politicus van een bepaalde politieke partij in een raadsvergadering volledig negeren en er een week later zelf via een motie mee terugkomen? Is dat alleen om er in de komende verkiezingstijd goede sier mee te maken in de krant? Het belang voor Ommen lijkt ver te zoeken. Ook verwonderlijk vonden we dat een vragensteller een vraag tot vier keer toe moest herhalen, zonder dat er een echt inhoudelijk antwoord volgde ……

Uiteindelijk gaf de vragensteller het op. Bleek dat de beantwoorder het antwoord gewoon nog niet wist. Waarom zo moeilijk? Waarom zo veel tijd verslinden? In het belang van Ommen? Wij vinden van niet! Het kan dan ook geen toeval zijn dat er zich bij de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) sinds de oprichting half oktober, al zo’n veertig mensen hebben aangemeld. Het is een aantal betrokken inwoners uit Ommen maar ook van daar buiten. Allemaal enthousiaste en gemotiveerde mensen in de leeftijd van 20 tot 80, een brede afspiegeling van onze samenleving.

Deze groep heeft niet stilgezeten, er is heel hard gewerkt aan een nieuwe website, een huisstijl en een verkiezingsprogramma. Het zal u niet verbazen dat er door alle partijen met nieuwsgierigheid wordt gekeken naar de mensen die de kar van de VOV zullen gaan trekken. Zullen ze wel capabel zijn en weten waar ze het over hebben?

De website van de VOV is inmiddels online en hier is te zien welke mensen de krachten hebben gebundeld en hun gezamenlijke idealen proberen af te stemmen met wat haalbaar is. Door middel van korte videoboodschappen maken de leden van de VOV op deze volledig nieuwe website (zie www.vov-ommen.nl) duidelijk waarom ze zich bij deze partij hebben aangesloten. Zoals gezegd, is jong en oud vertegenwoordigd en kan de groep bouwen op mensen met veel ervaring in de plaatselijke politiek. Oudere mensen die goud waard zijn vanwege hun kennis en jongere ambitieuze mensen die heel goed weten wat er bij de jeugd leeft. Wie regelmatig de raadsvergaderingen op donderdagavonden bijwoont, heeft vast opgemerkt dat er steevast een toenemend aantal leden van de VOV aanwezig is.

Je zou kunnen zeggen dat ze staan te popelen om de mening en de wensen van de Ommer bevolking in de raadszaal te verduidelijken én zich hiervoor hard te maken. De VOV heeft een flink aantal punten op de prioriteitenlijst staan en is hiervoor in gesprek gegaan met de burgers en betrokkenen die deze punten aangaan. De basis voor het verkiezingsprogramma is hiermee gelegd. Het volledige programma zal in december met de leden van de partij worden overlegd.

Om met elkaar kennis te maken, heeft de VOV het idee opgevat om de fractievoorzitters en bestuursvoorzitters van de andere politieke partijen en het college van burgemeester en wethouders, uit te nodigen voor een informele kennismakingsbijeenkomst op 15 november in de Brasserie Tante Pos. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de plaatselijke politici met elkaar in gesprek treden en nader met de nieuwe Volkspartij Ommen Vooruit kennismaken. Het uitgangspunt van de VOV is om hand in hand met elkaar vooruit te gaan, niet meer in de achteruitkijkspiegel te kijken maar op volle kracht vooruit!

Door: Gina van Elburg en Gerrit Middelkamp, enthousiaste leden van de VOV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.