de politiek van hier pvda ommen

b]Op 19 maart 2014 gaan Dalfsen en Ommen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar die verkiezingen komen de deelnemende partijen in deze wisselcolumn om de beurt aan het woord. Vandaag: het CDA Dalfsen.[/b]

De PvdA-Ommen heeft sinds mensenheugenis een stem in de Raad van Ommen gehad. Dat is nu tijdelijk door een eenmansactie teniet gedaan. Ik zeg tijdelijk, want door de steun van trouwe leden en anderen uit Ommen hebben wij de moed bijeen geraapt en gaan voor deelname aan de komende gemeenteraadverkiezingen en gaan wij er van uit dat er minimaal 1 zetel in het verschiet ligt. Hopelijk blijft de bekende PvdA-naam Moerman een vertrouwd geluid binnen de Raad en weerklinkt het sociaaldemocratisch geluid straks weer in Ommen.

Hiertoe is de PvdA-Ommen druk doende een kandidatenlijst op te stellen. Er is onlangs zelfs een advertentie geplaatst om mensen enthousiast te maken voor kandidaatstelling. Deze actie was in navolging van Raalte, alwaar dit een groot succes was. Wij hebben er vertrouwen in dat we op korte termijn met een mooie lijst naar buiten kunnen komen. Natuurlijk is het aan de PvdA leden uit Ommen om de kandidatenlijst vast te stellen. Daarnaast wordt het verkiezingsprogramma geschreven. Inbreng vanuit de leden en de samenleving kan nog steeds, via de website van PvdA-Ommen.nl. Alle inbreng wordt gerefereerd aan de Sociaaldemocratie. Dit betekent dat we bij de dingen die we doen en waar we energie in steken handelen vanuit de gedachte dat eigen verantwoordelijkheid van mensen voorop staat. En daar waar dat echt niet meer lukt, moet er een voorziening zijn. Dat we leven in een samenleving waar je je persoonlijk kunt ontplooien met vrije toegang tot kennis en informatie. Waar veiligheid een gegeven is en vrijheid (in denken en doen) een vanzelfsprekendheid. En dat past de PvdA-Ommen lokaal toe.

En dan gaat het over bijvoorbeeld goed openbaar vervoer. Over goede voorzieningen in de kernen en betaalbare woningen, ook voor jongeren (startersleningen, sociale huurwoningen). En ook maakt de PvdA-Ommen zich sterk voor goede en betaalbare kinderopvang, peuterspeelzalen en niet in de laatste plaats het onderwijs.

En natuurlijk hebben de onderwerpen uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) onze volle aandacht. We maken ons sterk voor een sociale gemeente waar niemand buiten de boot valt en iedereen op z´n minst de kans krijgt om mee te doen. De jeugdzorg wordt vanaf 2015 belegd bij de gemeente. Hoe gaan we dat doen? Zijn we er op tijd klaar voor en wordt het ook echt beter voor de jongeren? Vooral dat laatste is voor ons het echte belang; het moet er beter op worden voor zowel de jongere als de ouders.

Daar moet je als gemeenteraad, als politieke partij, als PvdA-Ommen een keuze maken. Ook voor de komende periode zullen we weer keuzes (moeten) maken. Daarover in een volgende bijdrage meer. Graag gaan we met u in gesprek; liever nog nodigen we u uit voor een kennismaking tijdens onze reguliere ledenvergaderingen waar u als belangstellende altijd van harte welkom bent. Discussieer met ons mee over de onderwerpen die in onze gemeente spelen en die we belangrijk vinden. Op onze site vindt u meer informatie. www.pvda-ommen.nl

Simone Pol

PvdA bestuur afdeling Hardenberg-Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.