de politiek van hier gemeentebelangen

Op 19 maart 2014 gaan Dalfsen en Ommen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar die verkiezingen komen de deelnemende partijen in deze wisselcolumn om de beurt aan het woord. Vandaag: Gemeentebelangen Dalfsen.

Op de vraag van communicatiemedewerker Linda Westerkamp “Waarom bent u hier komen wonen?” antwoordden de nieuwkomers “Omdat Dalfsen zo’n prachtige groene ruimte heeft en het hier rustig wonen is”.

“Rust en Ruimte” zijn dus elementen waar mensen op zoek naar zijn in de steeds drukker wordende samenleving. In Dalfsen hebben zij die rust gevonden. Het dorp Dalfsen heeft zelfs de groenste ruimte van heel Nederland. Een prijs waar we als gemeente trots op zijn. Ook een prijs waar ondernemers, met name in de recreatieve sector, hun voordeel mee kunnen behalen.

Het klinkt een beetje tegenstrijdig maar toch zijn we ook blij dat er in die mooie ruimte gebouwd wordt. Denk onder andere aan de Nieuwe Landen in Lemelerveld, de Westerbouwlanden in Nieuwleusen en straks de oude Welkooplocatie in Dalfsen. Goed voor de gemeente en de economie.

Rust was ook te vinden in de reacties op de algemene beschouwingen met betrekking tot de begroting van 2014. Alle partijen waren content met de goede vertaling van deze begroting, de gemaakte efficiëntieslag en het gegeven dat het College een sluitende begroting kon presenteren. Er is nog maar een klein beetje ruimte in de begroting en dat “appeltje voor de dorst” bewaren we voor de komende periode.

Gemeentebelangen staat achter de zes gestelde prioriteiten namelijk de inrichting van het sociale domein, het sluitend krijgen van de begroting, het inspelen op demografische ontwikkelingen, duurzaamheid, sociale duurzaamheid en de samenwerking in de regio.

Samenwerken is goed maar wel vinden we dat de gemeente Dalfsen haar eigen identiteit en zelfstandigheid moet behouden. Ik heb al eens eerder gezegd, we moeten geen Wythmen van Zwolle worden. In onze gemeente hebben we gelukkig nog een ons kent ons mentaliteit, zien we om naar elkaar, hebben zorg voor een ander en zijn betrokken met elkaar en voor elkaar. Dat willen we naast de rust en (groene) ruimte graag zo houden en daar gaan we voor. ’t Goede Blijft!

Jos Ramaker

Fractievoorzitter Gemeentebelangen Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.