Home / archiefcentraal / de politiek van hier cda dalfsen

de politiek van hier cda dalfsen

Op 19 maart 2014 gaan Dalfsen en Ommen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar die verkiezingen komen de deelnemende partijen in deze wisselcolumn om de beurt aan het woord. Vandaag: het CDA Dalfsen.

Het is de periode dat het energieverbruik weer toeneemt. Als u de tijd eens neemt om de energierekening goed te bekijken, is de kans groot dat u schrikt van het bedrag dat u betaalt. Elke maand weer. Niet betalen is geen optie. Anders zit u in de kou en het donker, letterlijk.

Voor steeds meer mensen geldt dat ze figuurlijk in de kou komen te staan. Veel bedrijven hebben het ook moeilijk om de schoorsteen rokende te houden. Het is mijn verwachting dat de bezuinigingen uit Den Haag hier niets aan veranderen. Het helpt de bedrijven in ieder geval niet.

Hoge energielasten in combinatie met een lagere inkomsten is voor iedereen op de langere termijn funest. Er is een groeiend aantal mensen in Nederland die meer geld aan hun energierekening betalen dan aan huur. Er is zelfs een term voor: Energiearmoede.

Toch is er relatief makkelijk en goedkoop iets aan te doen. Een huis isoleren levert een enorme besparing op. Maar dat niet alleen. Het huis wordt zo ook veel behaaglijker en comfortabeler. Ik spreek uit ervaring.

Door de aanschaf van zonnepanelen daalt de elektriciteitsrekening aanzienlijk. En het geeft je iedere keer weer een kick, wanneer je ziet dat de elektriciteitsmeter achteruit loopt!

Nu hoor ik u denken dat daar nu juist het geld voor ontbreekt als het financieel wat moeilijker gaat. Dat klopt. Maar daarvoor zijn juist de Duurzaamheidspremies en de Duurzaamheidsleningen met een lage rente in het leven geroepen. Op die manier is het voor iedereen mogelijk om mee te doen. Via de website van Duurzaam (T)huis (www.duurzaamdsz.nl) kunt u alle informatie vinden.

Dat is goed voor uw portemonnee. Dat is ook goed voor de bedrijven die de maatregelen verkopen. Het levert werkgelegenheid op. En daardoor komen minder mensen in de kou te staan. Er is volgens mij eigenlijk geen reden om niets te doen.

Kijk, daar word ik nu warm van.

Jan Uitslag

CDA-fractie Dalfsen

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.