Home / archiefcentraal / bieb ommen officieel open

bieb ommen officieel open

De heringerichte bieb in Ommen is nu officieel open. Wethouder Ko Scheele heropende gisteren de bibliotheek. De bibliotheek was al sinds 11 november open voor het publiek. Daarvoor was de bieb drie weken dicht vanwege een verbouwing. De bieb heeft nu een totaal andere indeling.

Vrijdag 22 november is er Open Huis, een dag om de kennismaking met de Bibliotheek Ommen nog eens te verstevigen. De hele dag is er een aantrekkelijk programma voor jong en oud.

Ochtendprogramma

In de ochtend komt Oma Willems van Ommen Leeft naar de bieb om eens rond te kijken en met iedereen een praatje te maken. De Historische Kring Ommen houdt genealogisch en archeologisch spreekuur, iedereen die wel eens wil weten hoe je de geschiedenis van je voorouders kunt ontrafelen, kan bij hen terecht. Ook in de ochtend vindt de overhandiging van het sponsorgoed van Univé de Onderlinge plaats. De Bibliotheek Ommen heeft van Univé de Onderlinge apparatuur mogen ontvangen ter ondersteuning van de lezingen die in de bibliotheek plaats vinden. Om 10.30 uur zal directeur Frederique Westera van de Bibliotheek Ommen beamer, scherm en toebehoren in ontvangst mogen nemen.

Middagprogramma

Na een lunchpauze wordt in de middag het Open Huis vervolgd met voorlezen voor de allerkleinsten en schminken. HKO is weer present en voor de basisschoolkinderen komt striptekenaar Fer Elzinga tekeningen maken en uitleg geven hoe hij dat aanpakt. Vanaf 16.00 uur is er nagelstyling en hanenkammen maken voor trendy jongeren.

Avondprogramma

In het avondprogramma dat 18.30 uur begint, is er weer de mogelijkheid voor jongeren om hun nagels of haar te laten doen. Fer Elzinga tekent nog even verder, nu ook voor de volwassenen en er is een muzikale bijdrage van Rico en Aimée Masigno. HKO is weer present met haar spreekuur.

De hele dag

Gedurende de hele dag zijn er rondleidingen met uitleg over de nieuwe indeling van de Bibliotheek Ommen. Voor de kinderen is er een ballenquiz en een grabbelton, voor jong en oud een woordkraker. Er zijn diabeelden van het hele vernieuwingstraject en natuurlijk staan de koffie, thee en limonade klaar.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.