Home / archiefcentraal / beschonken automobilist maakt duur ritje

beschonken automobilist maakt duur ritje

Op het Westeinde in Nieuwleusen heeft de politie vrijdag een automobilist aangehouden die veel te snel reed. Nadat hij staande was gehouden, bleek hij ook nog eens een flinke slok drank achter zijn kiezen te hebben.

Hij blies bij de ademanalyse 570 ug/l. Omdat hij al eerder tegen de lamp liep voor dit soort zaken, moet hij zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Ook kreeg hij een Educatieve Maatregel Alochol en Verkeer opgelegd.

Dat houdt in dat een driedaagse cursus over de risico’s van alcoholgebruik in het verkeer moet volgen. Deelname aan deze cursus is verplicht: bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard. Ook als cursisten onvoldoende actief en constructief hebben deelgenomen aan de cursus wordt het rijbewijs ongeldig verklaard. Het doel van de EMA is voorkomen dat deelnemers in de toekomst onder invloed van alcohol deelnemen aan het verkeer. De kosten voor de cursus bedragen 798 euro.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.