zebs ballon vloog 420 kilometer

Zeb Slagman won de ballonnenwedstrijd van de Oranjevereniging in Dalfsen. Zijn ballon had maar liefst 420 kilometer afgelegd.

Op de laatste Koninginnedag hield de Oranjevereniging een ballonnenwedstrijd waarbij ballonnen werden losgelaten in Dalfsen.

Zebs ballon werd gevonden door een Nederlands gezin op hun boerderij bij Neu Jabel in het oosten van Duitsland. Zij stuurden Zebs kaartje terug met daarbij een brief over hoe zij de troonwisseling in Duitsland gevolgd hadden.

De tweede prijs ging naar Lone Pekkeriet. Haar ballon legde een afstand af van 360 kilometer. Nenthe Slagman (de zus van) werd derde. Haar ballon werd 293 kilometer verderop gevonden in het Bergen in Niedersachsen.

De prijswinnaars konden hun prijs zaterdag 5 oktober ophalen bij Garage van Leussen. De andere ballonnen zijn daar tot eind oktober af te halen.

De Oranjevereniging is nu al weer begonnen met het plannen van de activiteiten rondom Koningsdag 2014. De activiteiten zullen plaatsvinden van 25 tot en met 27 april 2014. Hiervoor kan de vereniging je steun ook goed gebruiken, dus word nu lid van de Oranjevereniging! Je kunt je aanmelden via www.oranjeverenigingdalfsen.nl of lid worden tijdens de ledenwerfactie op dinsdagavond 22 oktober in de Gerner Marke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.