wethouder leest voor op de bonte stegge

Wethouder Maurits von Martels van de gemeente Dalfsen verruilde het gemeentehuis voor het klaslokaal. De wethouder las de kinderen uit groep 3 van obs De Bonte Stegge voor uit een boek over duurzaamheid.

Obs De Bonte Stegge stuurde ons het volgende verslag over deze leerzame voorleessessie op de Dag van de Duurzaamheid.

Op donderdag 10 oktober 2013, de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid, bezocht wethouder M.von Martels de Openbare Basisschool De Bonte Stegge in Dalfsen. Daar las hij het verhaal “Blikkie, blikkie en nog een blikkie” voor uit het boek: “ Nog een lang en gelukkig leven”.

Deze verhalenbundel werd speciaal voor deze dag samengesteld.

Voorafgaande aan het voorlezen spraken de leerlingen van groep 3 met de wethouder over de duurzaamheid van onze wereld. De kinderen hadden samen met juf Jeannette Boesjes, de groepsleerkracht van groep 3, al diverse gesprekken gevoerd en grafieken gemaakt over dit thema.

De leerlingen bleken zeer betrokken te zijn bij dit onderwerp. Samen met hun ouders werden er diverse suggesties aangereikt om de wereld blijvend te verbeteren. Heel veel leerlingen van de groep werden bijv. op deze dag niet met de auto naar school gebracht, maar kwamen lopend of per fiets naar school. Ook gaven de kinderen aan dat de acties (batterijen, papier en plastic scheiden en inzamelen), die school al geïnitieerd heeft verder uitgebreid moesten worden. Diverse ideeën zijn dan ook op het klassenplan t.a.v. duurzaamheid vermeld.

Duurzaamheid staat niet alleen op deze dag centraal maar is in het hele onderwijsleerpakket verweven. Ook de ouders spelen hierbij een belangrijk rol. Aan thema’s als “recyclen” en “wat kun je zelf aan duurzaamheid doen!” kan niet voorbij gegaan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.