waardeloze communicatie bij de ns

Het is haast onvoorstelbaar hoe enorm waardeloos de NS communiceert met haar reizigers. Een van onze verslaggevers was er deze middag getuige van.

De trein van Enschede naar Zwolle reed niet vanwege een boom over het spoor. Wanneer dat traject weer vrijgegeven werd, vroegen we bij de infobalie. “Geen idee. Neem de trein naar Deventer maar, dan kun je tot Wierden.”

In die trein wordt opgeroepen dat er vanaf Rijssen bussen rijden tot Deventer. De omroepster geeft ook aan geen idee te hebben of er vanaf Wierden bussen ingezet worden naar Nijverdal. Daarvoor moeten we bij de infobalie in Wierden zijn. Mobiel contact bestaat vermoedelijk niet.

In Wierden blijken er wel extra bussen ingezet te worden, maar die gaan naar Almelo. Daar rijden ook gewoon treinen naar toe. Op station Wierden wordt omgeroepen dat er bussen rijden tussen Rijssen en Deventer, over Wierden zelf wordt niets gezegd.

Dan verschijnt er op de borden dat de volgende trein van Wierden naar Zwolle van 16.38 tien minuten vertraging heeft. De reisplanner-app zegt dat diezelfde trein negen minuten vertraging heeft. Een omroepster zegt dat die trein vijf minuten vertraging heeft. Geen van allen zeggen dat het treinverkeer dus hervat wordt. Sterker nog: een andere omroepster zegt dat er geen treinen naar Zwolle rijden, ook niet Amsterdam en dat we beter niet kunnen reizen als dat ook niet echt hoeft. Dat bericht wordt zelfs herhaald als de trein naar Zwolle al op het perron staat.

Maar wat moeten we doen als we wél moeten reizen? Uiteindelijk komt er een trein uit Enschede, we stappen in, maar de trein rijdt niet. “ Even wachten op het sein dat er geen belemmeringen zijn.”

Met een kwartier vertraging vertrekt de trein van 16.38 van Wierden naar Nijverdal naar Raalte naar Heino naar Zwolle. De storing is verholpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.