Home / archiefcentraal / vvd wil goed kiezen met schaarse middelen

vvd wil goed kiezen met schaarse middelen

Tijdens de Tweedekamer verkiezingen van 2012 bleek dat de gemeente Dalfsen met 26,5 procent van de stemmen voor de VVD veel liberaler is dan de verdeling in de huidige gemeenteraad laat zien. Daar wil de partij verandering in aanbrengen. Van der Feltz:“De weg die de VVD Dalfsen met vernieuwing binnen het bestuur en steunfractie samen met mij als nieuwe lijsttrekker wil inslaan, is het bedienen van een brede achterban met soms uiteenlopende belangen. Het is nu aan ons de taak al die belangen af te wegen en in de raadzaal tot een evenwichtig standpunt te komen. Dit vergt moed en overtuigingskracht, maar schept wel duidelijkheid naar de kiezer. Beleidstaal naar gewone, begrijpelijke taal kunnen vertalen is hierbij essentieel. De burger wil resultaat zien, maar moet ook beseffen dat niet alles kan. Durf dat ook te zeggen. Voorkom loze beloften. ‘Nee’ zeggen is ook besturen.”

Van der Feltz is getrouwd en moeder van twee zoontjes en woont middenin het dorp Dalfsen. Zij is lid van het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) van RTV Oost met in haar portefeuille Kunst, Democratie en Politiek. “Het PBO is een orgaan dat onafhankelijk van andere organen binnen de omroep en onafhankelijk van commerciële en overheidsinvloeden is. Neutraliteit en onafhankelijkheid zijn voor mij als liberaal heel wezenlijk om namens de VVD Dalfsen mij in te zetten voor onze gemeente,” aldus de nieuwe VVD-lijsttrekker.

Zowel de nieuwe lijsttrekker als de nieuwe voorzitter van de VVD Dalfsen, geven aan onder meer trots te zijn op de agrariërs en de ondernemers in onze gemeente. Van der Feltz: “Zonder hen zou onze gemeente er minder aantrekkelijk uitzien. Zij leveren niet alleen structurele werkgelegenheid, maar ondersteunen ook de leefbaarheid in Ankum, Lemelerveld, Hoonhorst, Oudleusen, Nieuwleusen en Dalfsen. Mede dankzij hen kunnen bijvoorbeeld onze kinderen sporten. Als deze sponsoren wegtrekken, zal dat merkbaar zijn in ons aller portemonnee. Het is dan ook erg belangrijk om agrariërs en ondernemers de ruimte te geven om zich te ontwikkelen. We moeten hen ondersteunen in plaats van inperken.”

Het uitgangspunt van de gemeentepolitiek moet volgens Van der Feltz zijn, dat de gemeente ‘haar eigen parels stimuleert en niet tegenwerkt’. “Eigen verantwoordelijkheid is de basis van goed rentmeesterschap. Zo bieden jacht, sportvisserij en het agrarisch gebruik een duurzame meerwaarde in plaats van afbreuk aan de natuur. Dalfsen is niet voor niets uitgeroepen tot Groenste Dorp van Nederland 2013. Iets waar we trots op zijn, moet ook betaalbaar blijven. Voor mij is de kern van politiek bedrijven: goed kiezen met schaarse middelen.”

Lees ook

Politiek Verwoord: D66

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.