vov ommen nieuwe lokale partij

Gerrit Middelkamp schrijft:

“In de gemeente Ommen neemt de ontevredenheid over het huidige politieke klimaat hand over hand toe. De teleurstelling over de wijze waarop leiding wordt gegeven aan een aantal voor Ommen belangrijke grote infrastructurele projecten is groot. Er wordt in de huidige politiek een groot gemis gevoeld aan goede burgerparticipatie, doorzichtige besluitvorming, een goede regierol in de promotie van Ommen, het realiseren van een gezond ondernemersklimaat. Een gevoel van negativisme overheerst. En velen vinden dat het mooie Ommen méér verdient. Een veel gehoorde uitspraak is ook: als we niet oppassen holt Ommen nog verder achteruit in plaats van stappen voorwaarts te maken.

De keuzes in de landelijke politiek zijn niet altijd even duidelijk en zijn helaas nog steeds regelmatig aan wijzigingen onderhevig. Maar het is zeker dat er de komende jaren door decentralisatie vanuit het Rijk nieuwe taken onder verantwoordelijkheid van gemeentes gaan vallen. De uitdaging voor gemeentes wordt de komende jaren daardoor alleen nog maar groter: meer doen voor hetzelfde of zelfs met minder geld. Het wordt daarom nog belangrijker om de juiste keuzes te maken. Dit stemt velen tot nog meer ongerustheid.

De groep sympathisanten voor een ander politiek klimaat in de gemeente Ommen groeit.

Daarom wil een aantal inwoners van de gemeente Ommen gehoor geven aan deze wens. Het initiatief voor de start van een nieuwe plaatselijke politieke partij in de gemeente Ommen is een feit. Deze nieuwe politieke partij wordt in de week van 7 oktober notarieel opgericht. De nieuwe partij zal deelnemen aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

De komende weken zal hard gewerkt worden aan het opstellen van een verkiezingsprogramma waarin kernbegrippen zullen zijn: sociaal en liberaal, onafhankelijk en eerlijk, open en toegankelijk, duidelijk en direct. Een partij die luistert naar de inwoners van de gemeente Ommen en waarvan verwacht mag worden dat alle besluiten onpartijdig en altijd in het belang van de gemeente Ommen genomen zullen worden.

Een partij die opkomt voor alle inwoners van Ommen, jong en oud, ongeacht geloofsovertuiging en achtergrond. Een partij die in haar handelen altijd het belang voor de inwoners én bedrijven voorop stelt. Oog voor werkgelegenheid voor de inwoners maar ook voor de bedrijven. Altijd opkomend voor de zwaksten in onze samenleving.

Niet te lang stilstaan bij het verleden, wel leren van gemaakte fouten en vooral Ommen vooruit helpen!

De nieuwe partij gaat op zoek naar leden die zich in bovenstaande kunnen vinden en een actieve dan wel een meer passieve rol willen vervullen. Binnenkort zal er in de diverse media meer informatie over de nieuwe partij verschijnen.“

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.