verpleegkundige genomineerd voor mooi mens 2013

Verpleegkundige Rosanne Laarman-Odink van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis is genomineerd voor de Mooi Mens Verkiezing 2013 van zorgverzekeraar IZZ. Ze heeft haar nominatie te danken aan haar initiatief om bepaalde behandelingen bij kankerpatiënten bij hun thuis uit te voeren.

Lees in het onderstaande persbericht meer over haar nominatie en hoe je op Rosanne kunt stemmen. Stemmen kan nog tot 5 november.

Rosanne Laarman-Odink, hemato-oncologieverpleegkundige in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, onderdeel van de Saxenburgh Groep, is genomineerd voor de Mooi Mens Verkiezing 2013 van zorgverzekeraar IZZ. Zij is hiermee één van de dertien landelijk genomineerden. In totaal kwamen er 479 aanmeldingen binnen. De nominatie heeft betrekking op de toediening van chemotherapie thuis.

Dit verheugende en eervolle bericht kreeg Rosanne vrijdag 27 september te horen. Inmiddels is ze wat gewend geraakt aan het idee en is de eerste schrik voorbij. Een promotiefilmpje voor website en facebook, een feestelijke overhandiging met ballonnen en taart van zorgverzekeraar IZZ en vele felicitaties van collega’s verder, maakt ze zich nu op voor de ‘eindstrijd’ voor de titel Mooi Mens 2013.

De verpleegkundige van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis heeft haar nominatie te danken aan haar initiatief om bepaalde behandelingen voor kankerpatiënten thuis uit te voeren. Tijdens haar opleiding tot hemato-oncologieverpleegkundige deed zij onderzoek hiernaar. De Saxenburgh Groep heeft haar bevindingen ondersteund. Resultaat is, dat sinds april dit jaar patiënten met de ziekte van Kahler hun Bortezomibinjectie aan huis krijgen toegediend. “Voorheen moesten de patiënten voor hun injectie regelmatig naar het ziekenhuis komen. Dit ging gepaard met een dagopname. Deze patiënten zijn vaak slecht ter been en hebben diverse bijkomende klachten als gevolg van hun beperkte lichamelijke functioneren. Dit maakt behandeling in het ziekenhuis erg vermoeiend. Omdat ze hierdoor vaak een beroep moeten doen op een mantelzorger, betekent dit bovendien een flinke belasting voor die groep mensen. Aan de reactie van patiënten merk ik, hoe fijn ze het vinden dat ze minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen. Dat is voor mij het allerbelangrijkst. Leuk dat anderen nu ook zien hoe waardevol dit project is,” aldus Rosanne Laarman.

Sinds 9 oktober staan alle genomineerden op de website: www.mooimensverkiezing.nl

Vanaf deze datum tot en met 5 november is het mogelijk te stemmen. De kandidaten hebben ieder een eigen facebook account. Het account van Rosanne Laarman is: www.facebook.com/mooimens.rosanne.laarman.

Ook via Facebook kun je stemmen.

Op 6 november 2013 is de feestelijke verkiezingsavond. Dan volgt de bekendmaking van de winnaar van de publieksprijs (degene met de meeste stemmen) en maakt Anita Witzier de Mooi Mens 2013 bekend. De Saxenburgh Groep is supertrots op de nominatie van één van haar medewerkers voor deze mooie titel en roept iedereen op om op Rosanne Laarman te gaan stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.