verhalen in de westermolen

Vertelkring In Geuren en Kleuren houdt op 8 november weer een vertelavond. Dit keer bij de Westermolen in Dalfsen. Het thema is dit keer ‘Stormen’.

Lees er meer over in het persbericht dat de vertelkring ons stuurde.

Vorig jaar was het een groot succes: Vertelkring In Geuren en Kleuren trad voor het eerst op in Dalfsen. Er moesten stoelen bijgesleept worden en er moest “Nee” verkocht worden. Op 8 november a.s. is er een weer een vertelavond. Deze keer in de ruimte bij de Westermolen en het thema is: Stormen….

Elke eerste vrijdag van de maand komen de leden van de vertelkring bij elkaar om verhalen uit te wisselen en om te oefenen. De verhalen worden wat “bijgeslepen”. Greet Woortmeijer: “We helpen elkaar door kritisch te luisteren. Is het verhaal te lang, te kort, te ingewikkeld of komen er te veel namen in voor? Dit zijn onder andere punten waar we op letten. Ook streven we naar een veelzijdig aanbod, zodat er voor elke smaak iets te halen valt”.

Gevarieerd zijn de verhalen zeker. Elke verteller heeft door de jaren heen (de groep bestaat al meer dan 10 jaar) zijn eigen stijl ontwikkeld. Zo vertellen Hilde Baarslag, Aly Linde, Maaike Pekkeriet en Greet Woortmeijer hun verhalen bij voorkeur in de streektaal. Maaike: “Streektaal is met minder woorden meer zeggen”. Ze voegt nog gauw even een boodschap aan toe: “Streektaal: wees er zuinig op!”

Ook Kees de Gier (Dedemsvaart), Hilde Baarslag (Zwolle) Anneke Smits ( Balkbrug) treden deze avond op. Plaatsgenote Sandra Gerrits (dwarsfluit) verzorgt de muzikale omlijsting. Het belooft weer een mooie avond te worden. De bijeenkomst begint om 19.45 uur.

Vanaf 19.15 uur staan koffie en thee klaar. Kaarten à € 7,50, inclusief pauzedrankje, zijn in de voorverkoop te bestellen bij Maaike Pekkeriet, tel.: 0529-433962 en bij Greet Woortmeijer, tel.: 06-30297162.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.