Home / archiefcentraal / verdachte dalfser moord riep om hulp

verdachte dalfser moord riep om hulp

De moord die Dalfsen afgelopen juni opschrikte was te voorkomen geweest als de hulpinstanties de noodkreten van verdachte J.M. (33) serieus hadden genomen. Dat meldt de Stentor vrijdag, naar aanleiding van de pro-forma-zitting in de strafzaak, die donderdag plaatsvond. Bij de steekpartij op 20 juni liet Peter Westendorp het leven.

Volgens Roel van Faassen, de advocaat van de verdachte, trok M. een dag voor de moord aan de bel bij de hulpinstanties, met de mededeling dat het ‘mis’ ging. Daarop werd niet gereageerd. M. had vanwege psychische problemen een voorwaardelijke rechterlijke machtiging tot opname in een kliniek. Zijn vader nam vervolgens contact op met de kliniek, maar dat werd afgewezen omdat de voorwaarden van de rechterlijke machtiging niet waren overtreden.

Op de dag van de moord zelf, hield M. volgens zijn advocaat een politieauto aan en vroeg om hulp. De politieagenten namen hem niet mee. Ze belden wel een ambulance, maar de medewerkers daar vonden het niet nodig om in actie te komen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.