twee kampioenen bij de bissinghcrossers

Toen het zaterdag prachtig weer bleek te zijn in plaats van de voorspelde regen, kon de dag voor de Bissinghcrossers uit Ommen eigenlijk al niet meer stuk. Maar dat er aan het eind van de dag ook nog twee kampioenen te vieren waren, was natuurlijk helemaal mooi.

Broer en zus Nick en Tessa Geerling waren duidelijk niet naar het Friese Noord-Burgum afgereisd voor minder dan de winst. In de manches deden ze allebei nog een beetje rustig aan om hun krachten te sparen, maar in de finales gingen ze volle bak. Tessa’s meest geduchte concurrent bij de meiden 16+ verloor in de eerste bocht de macht over haar fiets, waardoor Tessa eigenlijk zonder verdere moeite als eerste de finish bereikte.

Ook Nick pakte na het vallen van het hek meteen de koppositie bij de jongens 16-17 jaar. De rest kwam er vervolgens niet meer aan te pas. Ze konden dus allebei een Friese kampioenstrui aan hun collectie toevoegen en hun moeder blij maken met de bloemen.

Ook Danielle Göhl mocht op het podium plaats nemen. Nadat ze twee weken geleden eindelijk haar abonnement op de vierde plaats had opgezegd, mocht ze ook dit keer het brons in ontvangst nemen bij de dames cruisers 31 jaar en ouder. Die meest oneervolle vierde plaats ging dit keer naar Cencia Waaijenberg bij de dames cruiser t/m 30 jaar.

Michiel Bark had goede kansen voor een mooie klassering bij de heren cruisers 31-44 jaar, maar werd bij de start helaas ingesloten en kon dat op de relatief korte baan niet meer goed maken en eindigde als vijfde. Pechvogels van de dag waren titelkandidaten Jayden Drent en Huub Spliethof. Zij schoten allebei met hun voet van de trapper tijdens de start en moesten dus in de achtervolging. Helaas konden ook zij de achterstand niet meer goed maken en eindigden als respectievelijk vijfde en zesde.

De broertjes Kyan, Timo en Nick Schuurman, Ruben Lennips, Finn Hollander, Sander Waaijenberg en Ingmar van Dongen, wisten helaas niet door te dringen tot de finale. Zij komen echter allemaal aanstaande zaterdag weer in actie bij de regiowedstrijd op de eigen baan op sportpark Westbroek. De wedstrijd begint ’s ochtends om 11.00 uur en iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.