tot ziens of goodbye ajuu paraplu

Dalfsen zegt iedereen die de bebouwde kom verlaat vriendelijke goeiedag. ‘Tot ziens’ staat er bij iedere uitgang. Het viel ons van de week op dat dat er ook nog in een andere taal onder staat. We reden van Dalfsen naar Nieuwleusen toen het opviel. Arabische letters? Israëlisch? Daar konden we nog niet aan afleiden wat die woorden onder ‘tot ziens’ betekenden. Maar toen we via de Blauwe Bogen het dorp uitreden zagen we ‘goodbye’ staan. Kiek, dat kennen we.

Wat zou het doel achter de gedachte zijn in heel veel talen goej’ndag te zeggen? Vermoedelijk de mensen die Dalfsen verlaten en niet van Dalfser komaf zijn, ook het beste te wensen. Maar ja, hoe vaak verlaat een Israëliër Dalfsen?

In Lemelerveld kwamen we Adeus tegen. Maar moet dat niet adieu zijn? Heeft iemand zich dat ooit afgevraagd? Nou, adeus blijkt Portugees te zijn voor ‘vaarwel’. Nut en noodzaak van dat meertalige ‘tot ziens’ wensen aan iedereen die het pittoreske Dalfsen verlaat, betwijfelen we. We vinden het meer een gevalletje van ‘ajuu paraplu’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.