Home / archiefcentraal / te voet naar rome nog 300 kilometer

te voet naar rome nog 300 kilometer

Hij moet nog ongeveer 300 kilometer. Jan Meijerink is nog steeds aan het wandelen naar Rome. Hieronder het verslag dat hij ons stuurde vanuit Italië.

Vorige week lukte het niet een verslagje te sturen. Ter plaatse geen mogelijkheden. Vandaar nu al weer een heel eind verder. Inmiddels niet meer op de route van de Via Francigena. De steden Piacenza en Fidenza waren de laatste plaatsen waar ik heb overnacht. Oude steden met veel historische gebouwen. Als laatste op de Via Francigena ben ik tot Belezano gegaan.

Vandaar naar Parma en Reggio Emillia voor bezoek aan kennissen. In Reggio Emillia ben ik bij een Italiaan geweest die ik heb ontmoet op mijn Camino naar Santiago de Compostella. Vervolgens op donderdag 4 oktober met de trein naar Florence om daar op weg te gaan op de Camino di Francesco. Op deze route inmiddels vanmorgen aangekomen in Assisi. Heel bijzonder in de stad nog alle uitingen te zien van het bezoek van de Paus eind vorige week!

De route loopt vanaf Florence globaal via de steden en/of plaatsen La Verna, Sancepolcro, Gubbio naar Assisi en verder via Montefalco, Spoleto, Rieti, Stroncone, Fara La Sabina, Monterotondo naar Rome. Van hieruit nog ca. 300 km naar Rome. De route gaat door de Apennijnen over veelal stille wegen en paden met soms (hele) steile hellingen. Het is echt genieten van de stilte en de natuur en de omgeving en uitzichten! Daarnaast op de route en in de steden veel historische waarden! De weersomstandigheden zijn wisselend maar ik heb het idee dat ik er nog redelijk goed doorheen ben gerold. De regenval hebben wel gevolgen voor de kwaliteit van de onverharde wegen en paden, met name op de hellingen. Voel me goed en ga vol goede moed verder!

Het is te merken dat ik dichter bij Rome kom. Meer medepelgrims op de route. Als gevolg meer ontmoetingen, met name tijdens de maaltijden in de overnachtingsadressen. Tot nu toe geen moeite gehad een overnachtingsadres te vinden. Het is steeds weer een verrassing waar je terecht komt!

De actie Steptember van de vereniging BOSK is inmiddels, op 2 oktober geëindigd wat betreft het inbrengen van het aantal stappen. De mogelijkheid van sponsoring gaat nog door tot 16 oktober a.s. Dan wordt ook de officiële uitslag bekend gemaakt. Mensen die overwegen nog te sponsoren wil ik daarom oproepen dat te doen voor die datum, zodat het nog mee kan in deze actie.

Lees meer over Jans reis in een eerder bericht in onze krant of in een eerdere update.

Meer info over Steptember: www.steptember.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.