Home / archiefcentraal / te voet naar rome eindelijk in rome

te voet naar rome eindelijk in rome

Hieronder zijn laatste verslag:

Na een aantal soms wel heel intensieve dagen zaterdag j.l. in Rome aangekomen. De laatste dagen mooi wandelweer en een hele opluchting na een aantal regenachtige dagen daarvoor. Dat maakte het op de hellingen soms wel heel erg lastig.

Toch met een goed gevoel en zonder al te veel problemen de reis kunnen volbrengen. Ook weer genoten van de routes door de vrije natuur met zijn stilte, landschappen en omgevingen. Toscane is mooi maar ook Umbrië is te bekoren. In Toscane zijn de hoogteverschillen wat groter en steiler en met de neerslag daar werd het allemaal wat heftiger! En dan op de route de oude dorpen en steden met hun historie en cultuur!

Het is gewoon prachtig en bracht me tot het besef dat het verleden hier werkelijk aan de straat staat. En wat dat allemaal nog aan restauratie en onderhoud vergt! Ook op de route van de Cammino de Francesco.

Heel veel geschiedenis en cultuurerfgoed en staat op de lijst van Unesco. Bovendien doet het de toeristische sector goed!

Al met al is me deze reis ook goed afgegaan en heb genoten van de stilte, natuur en landschappen/omgevingen/vergezichten. Overigens ook genoten van de vele rijpe vruchten aan bomen en struiken, zo maar onderweg te vinden! Ik ben dankbaar dit te hebben kunnen doen!

Wil toch nog even de site van sponsoring aangeven, www.justgiving.nl/pages/2556-wandel-met-Jan

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.