Home / archiefcentraal / spijkerschrift hardcore eieren

spijkerschrift hardcore eieren

Het wordt me gedurende de zomer steeds duidelijker dat wij klaar zijn voor het landelijk wonen. We wonen in een fijne buurt, maar we merken dat we meer ruimte nodig zijn. Vooral gezien onze kleine veestapel. En voor onze opgroeiende kinderen. Een kleine bijkomstigheid zou wellicht een ietsepietsie geluidsoverlast kunnen zijn. Van onze kipjes, als ik de klacht van iemand hoor.

“Ze maken ’s morgens wel wat kabaal,” is de stelling die ik krijg te horen van Buur. Tja, wat wil je. Ik heb mijn bevallingen ook niet geheel geluidloos kunnen doen. En die tantes krijgen het legproces iedere dag voor de snavel. Of ze nu willen of niet. En zeker gezien het formaat van het ei dat door een van de kippen wordt gelegd. Een struisvogel zou hiervan in de stress schieten. Meest frappante vond ik toen diezelfde persoon mij een paar dagen later om een paar verse eitjes vroeg. Nadat ik die over de schutting aangaf kon ik het niet nalaten om met een grapje te melden dat de haan inmiddels in bestelling was.

Toen ik een paar weken later dezelfde Buur aan de deur kreeg met de klacht dat het gekakel van de kippen werd overstemd door een flinke stevige hardcore-beat, bekroop mij het gevoel dat het echt tijd werd om op zoek te gaan naar een actievere makelaar. En deze deed een hoop stof opwaaien.

Radeloos werd de één toen bleek dat het hele huis op de schop moest voor een ruim totaalplaatje. Paniek bij de ander toen de slaapkamer op orde moest blijven. Onrust bij de rest dat dit voor altijd zo zou moeten blijven, maar daar bleek ik de onruststoker in te zijn. Ik dacht dat ik daarmee zo mijn voordelen kon behalen, helaas duurde dat tot na de fotoshoot. Daarna bleef er van mijn wekenlange opruimactie weinig meer over. Behalve twee opgeknapte kamers.

Met een kip die tegenwoordig openlijk laat blijken dat de ruimte in de ren te klein is – de volgende keer slechts één vleugel kortwieken (je kunt dus niet oefenen op de linker- en het uitvoeren op de rechtervleugel) – en pubers die af en toe wat decibellen nodig hebben om zich te ontladen, is het tijd voor meer ruimte rondom huis. Ik hoop van ganser harte dat onze vernieuwde poging geen windeieren laat leggen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.