Home / archiefcentraal / schimmelnagels verleden tijd door lasertherapie

schimmelnagels verleden tijd door lasertherapie

Veel mensen hebben last van schimmelnagels. In praktijk ‘Voeten en Welzijn’ in Ommen komen veel mensen om zich daar aan te laten behandelen. Met redelijk goede resultaten maar… het kan nu nog beter dankzij een nieuwe lasertechniek.

Schimmelnagels staan bekend als een hardnekkige aandoening waar je, alleen met heel veel discipline en consequent behandelen, misschien vanaf kunt komen. Er is nu bij Voeten en Welzijn een nieuwe methode die snel en effectief ingezet kan worden bij het bestrijden van deze lastige aandoening: de lasertherapie. Deze therapie heeft in het buitenland in relatief korte tijd een goede reputatie opgebouwd en ook in Nederland zijn de resultaten goed. Onderzoeken hebben aangetoond dat zes maanden na het laseren 85 procent van de aangedane teennagels de nagelstructuur aanzienlijk was verbeterd of zelfs helemaal weer helemaal gezond was.

Het is meestal een pijnloze behandeling. Normaal gesproken ben je met slechts één behandeling van de schimmelnagels af maar bij een ernstige aandoening kunnen twee à drie behandelsessies nodig zijn. Na acht tot tien weken zie je vaak al de eerste gezonde uitgroei. Bij Voeten en Welzijn worden altijd uit voorzorg alle tenen behandeld.

Indien men een behandeltraject ingaat, heeft men ook professionele apparatuur in de praktijk om de schoenen te steriliseren. De schimmelgroei wordt door een warme, klamme voet telkens gestimuleerd; schoenen houden namelijk de sporen van schimmels heel lang vast. Men verkoopt daarom in de praktijk ook apparaten om thuis de schoenen te desinfecteren. Schimmels zijn moeilijk uit te roeien.

Bij praktijk Voeten en Welzijn worden altijd schimmeldodende producten geadviseerd, die opgenomen zijn in het care-protocol. Dit zijn middelen die wetenschappelijk zijn onderzocht en waarvan is bewezen dat zij ook echt schimmeldodend zijn.

Wil je meer informatie over de laserbehandelingen? Op zaterdag 5 oktober ben je tussen 11 uur en 15 uur welkom in de praktijk aan de Prinses Julianastraat in Ommen. www.voetenenwelzijn.nl

of 0529-462727.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.