Home / archiefcentraal / rosengaerde is een parel in de zorg

rosengaerde is een parel in de zorg

Zorgcentrum Rosengaerde scoort op alle onderdelen bovengemiddeld bij de ‘Benchmark’. Dit is een landelijk onderzoek onder ruim 100 zorgorganisaties. “We horen bij de koplopers en daarmee bij de ‘pareltjes’ van de zorg in Nederland,” zegt staffunctionaris Annette Bosch.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar hield brancheorganisatie Actiz in samenwerking met PWC een Benchmark onder ruim 100 zorgorganisaties. De tevredenheid onder cliënten en medewerkers, de bedrijfsvoering, maar ook de toekomstbestendigheid van de zorgorganisatie werden onderzocht. Het laatste onderdeel is nieuw. Nu er in de branche als gevolg van overheidsmaatregelen zoveel gaat veranderen, is het toekomstperspectief een belangrijk onderdeel geworden.

Opgeteld geven de afzonderlijke uitkomsten een totaalbeeld weer hoe de organisatie presteert in verhouding tot andere zorgorganisaties. “Rosengaerde scoort op alle onderdelen bovengemiddeld en behoort daardoor tot de koplopers,” zegt Bosch. “De ‘pareltjes’ van de zorg in Nederland dus.”

“Waarom wij koploper zijn? vraagt Bosch. “Door te luisteren naar onze cliënten en hun familie en onze medewerkers kunnen wij de visie en de ambitie van de organisatie rondom de zorg aan ouderen in de gemeente Dalfsen verbeteren. Wij zien dit als een continue proces waarbij de verbeterpunten onder de aandacht worden gebracht die leiden tot verbetering van de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening.”

De onderliggende factoren zoals een platte organisatie met korte lijnen, betrokken medewerkers en vrijwilligers, een zichtbare bestuurder en bewust bezig zijn met verbeteringen hebben volgens Bosch uiteindelijk geleid tot dit resultaat.

“Rosengaerde staat als zelfstandige organisatie midden in de gemeenschap. Dat wil zeggen, dat wij betrokken zijn en verantwoordelijkheid nemen voor de zorg van ouderen in Dalfsen. De hoge scores op de diverse onderdelen zijn mede een resultaat van de verbinding en de saamhorigheid met de samenleving. Een compliment aan een ieder die betrokken is of is geweest bij Rosengaerde.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.