Home / archiefcentraal / rene starke regelt je warmtepompinstallatie

rene starke regelt je warmtepompinstallatie

Vanaf het moment dat de warmtepomp en de warmte-terug-win-installatie (WTW) werd geïntroduceerd, wist René Starke dat dit de toekomst was. “De bestaande energievoorraad raakt een keer op en wordt als gevolg daarvan straks alleen maar duurder”, zegt de Balkbrugse totaalinstallateur. “Maar omdat de warmtepomp en WTW werken op basis van de temperatuur van de lucht en het grondwater zijn zij zeer voordelig in het gebruik en produceren tegelijkertijd het perfecte binnenklimaat.”

Er zit alleen één ‘maar’ aan het verhaal. Een warmtepomp moet wel goed ingeregeld zijn. Regelmatig wordt Starke benaderd door mensen die ondanks hun warmtepomp een torenhoge energierekening hebben. Dit komt volgens hem omdat het apparaat niet op de juiste manier is geïnstalleerd. “De apparatuur moet goed op elkaar én op de afmetingen van de woning zijn afgestemd”, weet de installateur. “Daarnaast speelt ook het inregelen een belangrijke rol. En daar zijn wij na plaatsing van de installatie een vol seizoen mee bezig.”

Na de montage stelt Starke de warmtepomp in op basis van zijn berekeningen. Vervolgens vraagt hij de klant om de installatie regelmatig te checken op afwijkende waarden en om, mocht dit het geval zijn, ons direct te bellen. “Gedurende de eerste paar maanden stellen wij de installatie steeds bij op basis van de verschillende weerstypen. Toegegeven, het kost wat tijd, maar dan heeft de klant uiteindelijk wel een installatie die met zo min mogelijk kosten een optimaal rendement bereikt.”

Wanneer de warmtepomp goed is ingeregeld en volledig is aangepast op de situatie in de woning van de klant, kan het terugverdienen beginnen. Die ligt volgens Starke zo rond de 8 jaar. “Daarna begin je pas écht te besparen, want kosten heb je nauwelijks”, zegt Starke. “Maar het gaat natuurlijk niet alleen om geld. Met een warmtepomp regel je een perfect woonklimaat en dat is uiteindelijk onbetaalbaar.” Meer info http://www.instalcenter.nl/balkbrug/

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.