Home / archiefcentraal / rechterensedijk kwestie van wennen

rechterensedijk kwestie van wennen

Een aantal weken geleden werd de Rechterensedijk heropend na het aanbrengen van verschillende aanpassingen om de weg veiliger te maken. Zo werden onder meer grasbetonblokken, dimbare LED-verlichting, een nieuwe asfaltlaag en houten geleiderails aangebracht.

Aanvankelijk klonk de kritiek dat LED-verlichting te fel was. Dat is inmiddels aangepast en wordt zo nodig nog verder aangepast. Ook de belemmering in de bocht vlakbij kasteel Rechteren is veranderd. “Die is er voor de veiligheid van fietsers, maar het bleek toch te nauw te zijn,” aldus Goldsteen. “Nu is er een overrijdbare belemmering aangebracht die ook attentiewaarde heeft.”

Volgens Goldsteen is de nieuwe situatie ook een kwestie van wennen. “Of het daadwerkelijk veiliger is geworden moeten we bekijken aan de hand van de ongevallencijfers over een jaar tijd. Uiteindelijk denk ik dat de grote meerderheid wel tevreden wordt.”

De gemeenteraad van Dalfsen bespreekt in december wat er met het andere gedeelte van de Rechterensedijk moet gebeuren.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.