pure graze levert producten aan groene marke

Nadat eerder De Groene Marke vestigingen in Ommen en Dalfsen al werden bevoorraad met rundvlees wordt nu het gehele assortiment van Pure Graze opgenomen. Ook de nieuwe vestiging “De Smaak van Zwolle”, die onlangs is geopend, zal het gehele assortiment gaan leveren. Dit betekent dat u voor het rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kippenvlees, de vleeswaren en de kaas van Pure Graze terecht kunt bij De Groene Marke in Ommen, Dalfsen en Zwolle.

Pure Graze houdt in dat dieren volop weiden in een ‘saladebuffet’ van grassen en kruiden bij reguliere boeren die zich committeren aan de werkwijze van het bedrijf. De producten komen allemaal tot stand met maximale beweiding. Alleen varken en kip zijn bijvoeding nodig, dit wordt geteeld in de regio.

Door de dieren zo natuurlijk mogelijk te houden, buiten, in de zon, maar ook gedurende een bui, worden ze eigenlijk nooit ziek. “We zien dit het duidelijkst bij de varkens en de kippen,” aldus de woordvoerder. “Daar werken we met dezelfde rassen als de intensieve industrie. Deze dieren gedijen uitstekend buiten.”

Pure Graze werkt regionaal ondermeer om de werkgelegenheid te stimuleren en zo de duurzaamheid te vergroten. De gemiddelde supermarktmaaltijd legt 17.000 km af. In een stukje Pure Graze-vlees daarentegen zit maximaal 400 km.

Antibiotica is op dit moment veel in het nieuws. Daarom is het vlees van Pure Graze antibiotica-vrij. Dat wil zeggen dat de dieren nooit zijn behandeld. “Mocht een dier toch ziek worden, kiezen we een antibiotica-vrij alternatief, slachten we het dier eerder, of het vlees gaat het reguliere circuit in.

Onze vleeswaren zijn gemaakt als vroeger, zonder e-nummers, maar ook allergeen vrij, dus vrij van gluten, koemelk en kippeei, maar ook zonder suikers. Met dat laatste spelen we in op de laatste ontwikkelingen op voedingsgebied.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.