prachtige inhaalrace van kevin van leuven

Als twintigste vertrokken zag hij zijn inhaalraces beloond met een top drie klassering. Uiteindelijk moest hij na een prachtig gevecht in de eerste race genoegen nemen met de zesde plaats. Een goede klassering na een desastreuze training. In de training werd tot tweemaal toe een verkeerde bandenkeuze gemaakt. “Jammer maar we kozen bewust dus een fout van ons als team.” Gelukkig kon van Leuven de vele genodigden een goede race voorschotelen.

In de tweede race moest van Leuven Davy Thoonen voor blijven om zo nog de derde plaats in de eindrangschikking te halen. Beide coureurs vochten een prachtige strijd uit met uiteindelijk van Leuven als winnaar.

Het hele seizoen reed het team uit het Vechtdal op de verkeerde banden. Vandaag werd er voor Pirelli gekozen en afgezien van de training, was het team tevreden met het mooie resultaat. Een prachtige derde plaats in de tweede race, leverde ook een derde plaats in de eindrangschikking van dit seizoen op. En passant werd in de laatste omloop nog even de snelste rondetijd neergezet. Mocht er een prijs zijn voor meest strijdlustigste renner dan was deze tijdens de “race of the champions” zeker voor van Leuven. Van een twintigste naar een zesde plaats en van een zeventiende opklimmen naar een derde zijn goede resultaten.

“Ik moest tot het gaatje gaan om Thoonen voor te blijven. Ons doel was eigenlijk om voor een eerste plaats te gaan maar door twee verkeerde keuzes van banden in de tweede kwalificatie weet je al dat die doelstelling met een twintigste startplek heel moeilijk ging worden. Ik was erop gebrand om twee mooie races te rijden en denk dat dit wel gelukt is vandaag.” genoot Kevin van Leuven nog van zijn optreden. De coureur is gaat zicht nu eerst oriënteren wat de mogelijkheden zijn voor het volgend seizoen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.