politiek verheugd over besluit veldzicht

“Ik ben zeer verheugd dat de 5 partijen uiteindelijk hebben besloten om Veldzicht in de lucht te houden,” zegt VVD-Kamerlid Malik Azmani uit Ommen. “Dit door grote inzet van fractievoorzitter Arie Slob van de CU, afkomstig uit het Zwolse. Dank gaat als eerste naar hem uit, maar ook naar al die mensen die de afgelopen tijd de lobby hebben gevoerd en acties hebben ondernomen. Dat is goed nieuws voor de bewoners, personeel van Veldzicht, voor Balkbrug en voor de gehele regio.” Volgens Azmani is dit ook een erkenning voor ‘de provincie’. “Het bewijst dat het belangrijk is dat de regio ook wordt gehoord in Den Haag.”

Ook de Dalfser ChristenUnie-leider Luco Nijkamp toont zich tevreden. “Allereerst vind ik dit goed nieuws voor de direct betrokkenen van Veldzicht in Balkbrug. Het is een kwaliteitsorganisatie die de kans krijgt om door te kunnen gaan met hun belangrijk werk. Voor de velen die er via hun werk aan zijn verbonden is dit enorm belangrijk; zeker in deze periode.”

Nijkamp is trots op ‘zijn’ partijleider Arie Slob. “Ik ben ook wel onder de indruk van hoe Slob zich voor deze regionale inrichting langdurig heeft ingespannen, zelfs tot op het moment dat vrijwel niemand in een akkoord voor Nederland geloofde. Hij heeft dit altijd vastgehouden en op zijn manier ingebracht. Kennelijk op het goede moment. Voor hem speelde het argument van werkgelegenheid ook in hoge mate. Een mooi voorbeeld hoe een kleine partij het verschil kan maken.”

Of deze prestatie in deze regio een positief effect gaat hebben op de verkiezingsuitslag voor de ChristenUnie bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar weet Nijkamp niet. “Dan komen er natuurlijk andere onderwerpen aan de orde, maar die worden wel aangepakt vanuit dezelfde overtuiging.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.