Home / archiefcentraal / oplaadpaal elektrische fietsen in gebruik

oplaadpaal elektrische fietsen in gebruik

Agricola refereerde in zijn speech aan het feit Dalfsen onlangs werd uitgeroepen tot Groenste Dorp van Nederland. “Het groene karakter beperkt zich niet tot de natuur en de openbare ruimte, maar klinkt ook nadrukkelijk door in de bedrijfsvoering van veel ondernemers.” Trots vertelde hij dat bijvoorbeeld steeds meer agrariërs duurzaam bezig zijn. Ook vertelde hij dat het Vechtdal jaarlijks ongeveer twee miljoen toeristische overnachtingen heeft en voor de vele fietsers onder die toeristen is de oplaadpaal een mooie aanwinst. “Elektrisch fietsen is enorm in opkomst. Dalfsen heeft al verschillende oplaadpalen en met deze nieuwe paal kunnen fietsers grotere afstanden afleggen om te kunnen genieten van alles wat het Vechtdal te bieden heeft.”

De plaatsing van de oplaadpaal is onderdeel van een zonne-energieproject van Stimuland met onder meer de gemeente Dalfsen. Stimuland is actief op het gebied van leefbaarheid en plattelandsontwikkeling in Oost-Nederland. De stichting wil de mogelijkheden van zonne-energie bij een breed publiek onder de aandacht brengen en inspelen op de trend van elektrisch fietsen. Een ander onderdeel van het project was de plaatsing van zonnepanelen. De afgelopen tijd werd 2900 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst in de gemeente. Zowel de panelen als de oplaadpalen zijn gerealiseerd met LEADER-subsidie. Hierin trekken de gemeenten, de provincie Overijssel en de Europese Unie samen op.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.