ommen heeft nieuwe regels voor drank klaar

Het college van burgemeester en wethouders van Ommen heeft de concept verordening voor de nieuwe Drank- en Horecawet vastgesteld. De verordening is opgesteld in samenspraak met de lokale horeca ondernemers en het verenigingsleven.

Op 1 januari 2013 is de nieuwe Drank- en Horecawet in werking getreden. Deze nieuwe wet geeft de burgemeester de bevoegdheid vergunningen te verlenen voor drankverstrekkers en hierop te handhaven. De gemeenteraad moet volgens de nieuwe wet een paracommerciële verordening vaststellen. Hierin worden regels vastgelegd om oneerlijke concurrentie te voorkomen tussen paracommerciële instellingen en de gewone horeca.

Om te komen tot een verordening die goed past bij de lokale situatie, is vooraf een informatieavond gehouden met de horeca en de paracommerciële instellingen. De verschillende partijen hebben hierbij aangegeven wat hun belangen zijn. “We vonden het heel belangrijk om tot een verordening te komen die past bij de situatie in Ommen. Daarom zijn we tijdig in gesprek gegaan met de betrokken partijen”, legt burgemeester Marc-Jan Ahne uit. “Ze konden zo al in een vroeg stadium meedenken over de verordening.”

In de verordening wordt de schenktijd aangepast. Nu is dat voor sportclubs nog gerelateerd aan de sportactiviteiten. Dit wordt in de nieuwe verordening aangepast naar vaste tijden. Ook in de nieuwe verordening is het niet mogelijk om alcohol te schenken tijdens niet-verenigingsgebonden activiteiten.

De concept verordening ligt de komende vier weken ter inzage. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over de verordening. Wanneer de raad met de verordening instemt, zal deze op 1 januari 2014 in werking treden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.