Home / archiefcentraal / meer dan de helft gerepareerd tijdens repair cafe

meer dan de helft gerepareerd tijdens repair cafe

Je kon je kapotte apparaten zaterdag 12 oktober brengen bij het Repair Café in Ommen. Meer dan de helft van de apparaten kregen de sticker ‘Gered door het Repair Café’.

Lees hieronder het verslag dat Stichting Ommen Millenniumgemeente ons stuurde.

Op zaterdag 12 oktober van 9.00 – 12.00 uur was er weer een Repair Café in Ommen. In Kringloopbedrijf Noggus&Noggus zaten technische vrijwilligers en dames met een naaimachine klaar om mensen die minder handig zijn te helpen met het repareren van allerlei apparaten. Ook deze keer viel op hoeveel elektrische apparaten werden aangeboden: van afstandsbediening tot een net twee jaar oude stofzuiger met een schakelaar probleem. Daarnaast werd ook kleding aangeboden voor herstelwerk.

Meer dan de helft bezoekers kon met een sticker “Gered door Repair Café” naar huis. Het is motiverend te merken dat Repair Café meer bekendheid krijgt. De organisatie denkt dan ook na om vaker Repair Café te organiseren om nog meer mensen hun (bijna) afgedankte zaken een tweede leven te laten geven.

Kringloopwinkel

Dat het Repair Café plaatsvond bij de Kringloopwinkel is geen toeval. De Stichting Ommen Millenniumgemeente (SOM) en de Kringloopwinkel hebben tot doel de afvalstroom te beperken en op die manier de verspilling van grondstoffen tegen te gaan. Samen met Repair Café streven alle drie de organisaties naar duurzaamheid en bundelen zij hun krachten om hun doelstellingen te verwezenlijken.

Vrijwilligers

In het Vechtdal wordt op drie plaatsen regelmatig een Repair Café gehouden: Ommen, Dalfsen en Hardenberg. Dat was ook te merken aan de herkomst van de vrijwilligers op deze laatste bijeenkomst van Repair Café in Ommen. Wel zijn Ommen en Dalfsen nog op zoek naar vrijwilligers. Zeker technici op het vlak van elektra en elektronica.

Informatie of aanmelden kan bij de Kringloopwinkels in Ommen en Dalfsen of www.noggusennoggus.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.