maurits von martels hulpvraagverlegenheid

Onderlinge hulp op buurt- of wijkniveau lijkt eenvoudig, maar de praktijk leert dat mensen het moeilijk vinden om die hulp te vragen. De één heeft iets nodig, een boodschap, een klusje of een beetje aanspraak en voor de ander is het een kleine moeite om daarin te voorzien.

Het blijkt in de praktijk dat dit soort hulp tussen buurt- en dorpsgenoten niet vanzelf tot stand komt.

Niet omdat mensen niets meer voor elkaar over hebben, maar omdat mensen niet om hulp durven vragen. Het doorbreken van deze “vraagverlegenheid” is lastig. Het gevoel zolang mogelijk de eigen boontjes te willen doppen speelt daarbij een belangrijke rol.

Om op een eigentijdse manier weer invulling te geven aan een tijdloos begrip als noaberschap wil de gemeente Dalfsen WeHelpen onder de aandacht brengen. WeHelpen is een online marktplaats om zelf hulp te vragen en waarbij ook hulp kan worden aangeboden.

Meedoen is gratis en voor iedereen. Hulp vragen en aanbieden kan tussen iedereen die lid is van Wehelpen.nl of alleen via bekenden in een eigen hulpnetwerk of een groep. Het is geschikt voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen met een hulpvraag. De bedoeling is dat mensen elkaar vinden en dat elkaar helpen weer vanzelfsprekend wordt.

Als college van Dalfsen hebben wij ons ook aangemeld en zijn beschikbaar om een klus te klaren. Wij willen hiermee aangeven dat wij het belangrijk vinden dat WeHelpen de aandacht krijgt die het verdient.

Het is goed om te merken dat verschillende (maatschappelijke) organisaties in de verschillende kernen van onze gemeente actief zijn om WeHelpen onder de aandacht te brengen.

Samen met u willen wij het gebruik van www.wehelpen.nl tot een succes maken. De website maakt het mogelijk dat u makkelijker eigen regie over uw leven en dat van de mensen waar u om geeft kunt organiseren. Daarom vinden wij het belangrijk om deze website aan u te presenteren en u uit te nodigen om u aan te melden. Hopelijk breng ik u niet in verlegenheid!

Maurits von Martels

Wethouder gemeente Dalfsen

m.vonmartels@dalfsen.nl

twitter: @mvonmartels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.