Home / archiefcentraal / lagas lovend over installatietechniek groen

lagas lovend over installatietechniek groen

In het pand van Installatietechniek Groen was zaterdag 26 oktober de vijfde Energiebespaardag. Ook deze keer bleek dat de belangstelling voor duurzaamheid groot is.

Nadat Gerbrand Groen iedereen welkom had geheten, gaf hij wethouder Lagas het woord. In haar openingswoord sprakLagas lovende woorden over de inzet van Installatietechniek Groen. Zij legde er de nadruk op dat er een uitstekende samenwerking is tussen Groen en de gemeente Ommen en dat Groen al meerdere jaren aan de weg timmert als het gaat om duurzaamheid en energiebesparing.

Ook sprak zij lovend over het initiatief van Groen om de opleidingstruck van OTIB het Opleidingsfonds Technische Installatie Beroepen (OTIB) bij het pand te plaatsen om zo bij de jeugd interesse te kweken voor het mooie beroep van installatiemonteur. Lagas benadrukte dat mede dankzij Groen de gemeente Ommen op de derde plaats in Overijssel staat als het gaat om het aantal geplaatste zonnepanelen en noemde het van groot belang, dat de inwoners van de gemeente Ommen goed voorgelicht worden over de mogelijkheden van duurzame energie en eventuele subsidies.

Over de gehele dag lieten enige honderden bezoekers zich uitgebreid voorlichten over allerlei vormen van energiebesparing en duurzame energie. Veel aandacht ging uit naar de opgestelde warmtepomp, maar er was ook veel belangstelling voor zonnepanelen, zonneboilers, LED-verlichting, isolatie- en dakwerk en CV regelingen.

Topper van de dag was echter opnieuw de interesse voor de nieuwste CV ketels. Aan de verkoop van de dag was een verloting verbonden. De familie Strampel uit Ommen won een gratis set zonnepanelen. Mocht u de dag gemist hebben en willen weten hoeveel energie u kunt besparen kunt u contact opnemen met Groen in Ommen www.installatietechniek-groen.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.