kledingbank nieuwleusen vindt nieuw onderkomen

De Kledingbank Nieuwleusen heeft een nieuw pand gevonden waar zij de ingebrachte kleding kunnen sorteren en tevens de uitgifte kunnen doen. Het pand aan de Grift in Nieuwleusen is beschikbaar gesteld door meneer Jacobs.

De verhuizing is al achter de rug, het nieuwe onderkomen staat al vol met rekken kleding, schoenen, laarzen, tassen en sierraden. Hiervoor mocht de Kledingbank gebruik maken van een pand van Veerman Metaal in Staphorst. Met enkele attenties hebben de drie initiatiefnemers van de Kledingbank Nieuwleusen meneer en mevrouw Veerman bedankt dat zij het pand zo lang mochten gebruiken. “Zonder jullie hadden wij hier nu niet gestaan”, sprak Fenny Harke. “Jullie hebben ons de kans geboden om het zo groot te maken zoals het nu is.”

Verdubbeld

Het aantal mensen dat gratis kleding krijgt van de Kledingbank is per uitgifte verdubbeld. De laatste keer hebben ze zo’n 120 mensen van kleding voorzien. Ook wordt er ontzettend veel kleding ingebracht. “Het initiatief wordt echt gedragen door de gemeenschap.” Waar nog behoefte aan is? “Toiletartikelen en herenkleding, met name in de grotere maten.”

In het nieuwe pand kan tevens de uitgifte worden gedaan, dus hoeft alles niet telkens opnieuw te worden opgebouwd en klaar gelegd “Dat is heel fijn, dat we niet steeds met alle dozen kleding hoeven te slepen. En we kunnen daarom ook vaker uitgiftes verzorgen”, zegt Femmy Stolte.

Doneerknop

De inleveradressen blijven wel hetzelfde, die zijn te vinden op de website www.kledingbanknieuwleusen.nl. Op de site is nu ook een doneerknop te vinden, waar mensen donaties kunnen doen. “Het is heel fijn om te merken hoe de ondernemers ook met ons meeleven.” Zo zorgde bloemist Stegerman voor een plantenbak bij de deur en bracht Douma een hele partij schoenen binnen. Ook de Kledingbeurs Rouveen heeft de overgebleven kleding aan de Kledingbank geschonken. “Daar zijn we iedereen heel dankbaar voor”, besluit Agnes Mulder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.