Home / archiefcentraal / kinderen maken chips van goede oogst

kinderen maken chips van goede oogst

Poten van vruchten in een moestuin is fijn, maar oogsten met een goed resultaat is nog beter. Om dan de oogst te veranderen in een eetbaar product is het allermooist. De kinderen van groep 7 van de Wegwijzer hebben alle drie de fases doorlopen: poten, oogsten en eten van aardappelen.

De groep is vorig jaar op initiatief van de werkgroep Schooltuinen van Nieuwleusen Synergie begonnen met de schooltuin. Twee leden van de werkgroep hebben een stuk grasland veranderd in een moestuin en een aanhangwagen met mest opgebracht. De school heeft in Johan Krul en Carla de Wilde twee vrijwilligers gevonden die samen met de kinderen de aardappels hebben gepoot, de moestuin bewerkt en vorige week geoogst.

De totale opbrengst was twee kruiwagens met aardappels. De hamvraag van de kinderen was: ‘Wat gaan we er mee doen?’ Een deel van de aardappels hebben de kinderen veranderd in chips en later wordt geprobeerd om er patat van de maken. De aardappels die overblijven gaan naar de voedselbank.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.