jongeren brengen nacht in krotjes door

Op het terrein rond de Grote Kerk in Nieuwleusen hebben de deelnemers zelf krotjes gebouwd waarin werd geslapen. Elke deelnemer moest minimaal 25 euro aan sponsorgeld meenemen, een bedrag dat ze zelf bij elkaar hebben verdiend met allerlei acties, variërend van cupcakes bakken en verkopen tot langs de deuren gaan en geld vragen.

Het geld was bestemd voor projecten in Kenia, waaronder het bouwen van een huisje voor mensen die in 2008 door een brand dakloos waren geraakt. Deze mensen zijn bekenden van dominee Van Wijk, die voorheen Hervormd predikant in Nieuwleusen was en als Zendingspredikant ter plaatse heeft gewerkt.

Tijdens de gezelligheid kwam de Keniaanse Pastor Joel, die op rondreis is in Europa, langs om de krotjes te bekijken en antwoord te geven op vragen van de deelnemers. Hij is Pastor van de Redeemed Gospel Church uit de sloppenwijken van Nairobi. Veel jongeren in Nairobi zijn niet anders gewend dan de nacht in de open lucht door te brengen omdat ze dakloos zijn geworden. Ze brengen hun tijd door met zoeken naar baantjes en veel van hen zijn verslaafd aan lijmsnuiven. Pastor Joel vertelde over zijn werk daar en beantwoordde er vragen over.

De nacht was een nacht vol regen, maar dat hield de jongeren niet tegen om de avond gezellig met muziek en spelletjes door te brengen om daarna hun krotjes op te zoeken en te gaan slapen. Dat lukte sommigen niet door allerlei lekkages. Sommigen hebben de nacht bij de buren doorgebracht omdat hun bouwsel niet bestand was tegen Pluvius.

Om 7 uur moesten de jongeren weer uit bed. RTV-Oost was aanwezig en de deelnemers werden live op de radio gevraagd naar hun ervaringen. Daarna volgde een ontbijt waarna afbraak en opruimen een en ander afsloot.

Het natte weer maakte dat de jongeren een goed beeld kregen van het dakloos zijn. Wel was het jammer dat daardoor allerlei spelletjes niet door konden gaan. Ook het bezoek uit het dorp viel hierdoor wat tegen, maar de deeleners hielden er zelf een goed gevoel aan over. “Het was echt vet”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.