hoonhorst wint verrassend van haarle

Hoonhorst heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Haarle. Op Sportpark de Potkamp was Haarle de betere ploeg, maar zij slaagden er niet in de kansen af te maken. Door deze overwinning sluit Hoonhorst weer aan bij de middenmoot van de Vierde Klasse H.

De bezoekers uit Haarle gingen als nummer twee op bezoek bij laagvlieger Hoonhorst, en was dus de favoriet voor de drie punten. Voor rust kreeg de ploeg ook de nodige kansen om de score te openen, maar het was Hoonhorst dat kon juichen. In de 40e minuut tekende Jasper Beltman voor de enige treffer van de eerste helft.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd en in de 72e minuut kwam Haarle eindelijk langszij. Scheidsrechter Kraaijenvanger zag een handsbal van een Hoonhorst-speler binnen het strafschopgebied en wees naar de stip. Arnon Zwijnenberg benutte de penalty, waardoor de stand 1-1 werd. In de 88e minuut zag de scheidsrechter opnieuw een handsbal in het strafschopgebied, dit keer aan de andere kant van het veld. Jurgo Gerondas nam de aanloop en schoot Hoonhorst naar de drie punten.

Haarle-trainer Richard Smit: “We waren vandaag heer en meester. Hadden we 0-1 gemaakt, dan was het gewoon 0-5 geworden. Stef Veneboer, leider van Hoonhorst, zag het anders: “Uiteindelijk een verdiende overwinning. De tegenstander maakt de kansen niet af. Als wij van de drie kansen er twee dan twee benutten, is dat ook voldoende. Qua veldspel was het bij Haarle wel wat beter.”

Door deze overwinning heeft Hoonhorst nu zes punten te pakken in de Vierde Klasse H. “We mogen niet klagen”, aldus Veneboer. “Maar alles staat nog heel dicht bij elkaar.” Daar heeft Veneboer gelijk in. Hoonhorst staat negende, maar de voorsprong op hekkensluiter Lettele is slechts drie punten. Volgende week gaat Hoonhorst op bezoek bij FC RDC.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.