Home / archiefcentraal / hkd presenteert geschiedenis prinsenstraat

hkd presenteert geschiedenis prinsenstraat

De Historische Kring Dalfsen presenteert in verschillende delen de geschiedenis van de Prinsenstraat. Na geslaagde eerdere afleveringen, volgt maandag 4 november deel vier van de serie.

Ook dit jaar wordt dit ambieuze project gepresenteerd door Cees Otten, Anton Peters en Jan Wijnberger, leden van de Werkgroep Genealogie van de Historische Kring. De Prinsenstraat, met haar historische panden, is de ‘historische ader’ van het dorp. Vroeger stonden er ongetwijfeld veel boerderijen, nu is de straat modern ingericht en de tijd heeft er absoluut niet stil gestaan. Bij deze straat horen veel verhalen, die onder de loep worden genomen in Prinsenstraat deel vier. De panden van Stegeman tot en met het reisbureau worden eruit gelicht.

Wie hebben daar gewoond? Wat was hun beroep? Wat speelde er zich vroeger af? Bovengenoemde leden van de Werkgroep Genealogie gaan deze avond invullen met uniek fotomateriaal en anekdotes van de panden met hun bewoners en schetsen een beeld van de tijd waarin men leefde en ontleden de geschiedenis van deze straat met alle dramatische, vrolijke en droevige verhalen die daarbij horen. Het speuren naar documenten levert veel nieuwe informatie op over de panden en de oorspronkelijke bewoners. Deze presentatie is maandag 4 november om 20.00 uur in de Overkant aan het Kerkplein in Dalfsen. De toegang is gratis.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.