gyminstuif een groot succes

Gymnastiekvereniging Nieuwleusen hield op woensdag 9 oktober een gyminstuif met het thema Turn Around. Hieraan deden 190 kinderen mee. De rekstok was erg populair door het succes van Epke Zonderland.

De Gymnastiekvereniging Nieuwleusen stuurde ons het volgende verslag van de instuif.

Woensdagmiddag 9 oktober werd in de sporthal “De Schakel” door Gymnastiekverenging Nieuwleusen een gyminstuif gehouden met het thema “TURN AROUND”. Deze middag was een groot succes! Maar liefst ongeveer 190 kinderen waren deze middag aanwezig!

Tijdens deze middag konden alle basisschoolkinderen alle onderdelen van gymnastiek en turnen uitproberen. Veel leuke toestellen stonden klaar, waaronder de lange mat, de Pegasus, trampolines en zelfs een tumblingbaan.

De kinderen kregen een stempelkaart waarna ze 4 stations konden afleggen. Bij elk station stonden andere toestellen zodat de kinderen leren zwaaien, klimmen, balanceren, klauteren, draaien, springen, rollen, duikelen, hangen, steunen.

Heel veel verschillende bewegingen wat erg goed is voor de motoriek van elk kind en waar ze veel plezier aan beleefden.

Na de geweldige prestatie van Epke Zonderland was de rekstok erg populair en wilde iedereen weleens de oefeningen uitproberen. Hiervoor had de vereniging speciale polsbanden voor als je leert zwaaien aan een rekstok.

De kinderen hadden keuze om tijdens de eerste groep vanaf half 2 tot 3 uur mee te doen of vanaf 3 uur tot half 5. Na een korte pauze met een glaasje ranja renden ze weer terug de zaal in om zich lekker uit te leven.

Iedere groep was fanatiek bezig, zowel de meisjes als de jongens waren na 3 kwartier echt aan een beker drinken toe. Na afloop kreeg iedereen een medaille mee omdat ze het super hadden gedaan en dat ze lieten ze zeker zien omdat ieder kind bij elk onderdeel op haar/zijn eigen niveau dit kon beoefenen.

Op deze manier kon iedereen proeven wat turnen inhoud. Alle kinderen die hieraan vaker mee willen doen kunnen gratis 3 lessen volgen bij de GV Nieuwleusen. Voor meer informatie www.gvnieuwleusen.nl

Goed te laten weten dat gym zo veel te bieden heeft en dat we trots zijn kinderen op zo’n veelzijdige manier te kunnen laten bewegen tegen zo’n lage contributie.

Om dit alles goed te laten verlopen was er natuurlijk weer veel hulp van trainers, assistenten en vrijwilligers nodig.

Speciaal dank aan Jeanet van Spijker en Jan Kats want zij waren de trekker en hebben een geweldige middag georganiseerd voor al deze kinderen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.