Home / archiefcentraal / geniet van de natuur bij camping starnbosch

geniet van de natuur bij camping starnbosch

“De natuur hier in Dalfsen, daar moet je van genieten, zonder het geweld aan te doen.” Aan het woord is Robbin van de Heuvel, eigenaar van camping Starnbosch. “Ik ben nog een nieuwkomer hier in Dalfsen, maar ik begin al flink in te burgeren.”

Zo langzamerhand schuiven ook de campinghouders richting de winter. Dan wordt het rustiger op de camping, samen met Willy van de buren van partycentrum Het Boskamp gaat Van de Heuvel daar wat aan doen. “Ze gaan beginnen met ‘spooktochten’ op mijn campingterrein. De grond ligt er al, dus waarom zal ik hem deze nieuwe mogelijkheden onthouden? Het is voor beide bedrijven, voor de gasten en voor Dalfsen goed dat er levendigheid is.”

Op 1 november begint het dus te spoken op de camping. “Ze hebben allerlei fratsen in gedachten om er voor de gasten een onvergetelijke avond van te maken.” De eerste avond is er een try-out. Hiervoor kunnen mensen zich opgeven via info@hetboskamp.nl. Bij 50 aanmeldingen stopt de inschrijving. De kosten voor deze ene keer zijn 5 euro per persoon. Later gaat daar een ander prijskaartje aan hangen, in verband met de kosten. De Spooktochten gaan wel in combinatie met een buffet of een spookachtig Bourgondisch eten.

De Nacht van de Nacht op 26 oktober is al jarenlang een traditie in het Sterrebos. “De gemeente Dalfsen heeft Het Boskamp jaren geleden als eens benaderd met de vraag of zij dat willen organiseren in Dalfsen. Dat was voor hen natuurlijk geen enkel probleem. De nacht van de nacht is bedoeld om het donker te ervaren. Nou, dat kan hier wel want het is hier ‘s avonds stikdonker.”

Dit jaar gaat er nog meer gebeuren dan in andere jaren. “Samen met Willy hebben we een leuk arrangement gemaakt. Niet één dag, maar een hele week vol met activiteiten en een prachtige aanbieding voor de kampeerders. Mensen willen met de herfstvakantie immers graag naar het bos om de herfst te proeven. Ik heb een prijs van slechts 75 euro gemaakt voor een hele week kamperen.”

Ook voor alleen het weekend van 26 en 27 oktober heeft Van de Heuvel een apart arrangement gemaakt. Voor slechts 15 euro kun je stokbrood bakken en meedoen aan de Nacht van de Nacht. Ook is er muziek en een herfstbarbecue. Dat laatste moet je vooraf wel reserveren. Voor veel meer informatie zie www.starnbosch.nl, www.hetboskamp.nl, www.nachtvandenacht.nl.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.