Home / archiefcentraal / ga in lederhose naar bierfest in witte peerd

ga in lederhose naar bierfest in witte peerd

Muziek, bier, worst en traditionele kleding. Op zaterdag 9 november staat in ’t Witte Peerd in Nieuwleusen de tweede editie van het Bierfest op het programma. Bezoekers worden uitgenodigd om in lederhose of dirndljurkje te komen.

Tijdens dit gezellige herfstfestijn worden de beste Schlager- en Tirolerhits gespeeld. Lange biertafels, grote pullen bier en bediening in traditionele kleding maken het plaatje compleet. Muziek is tijdens dit Bierfest belangrijk. De organisatie van Hallo Nieuwleusen is dan ook blij dat men de band ‘Orginaal Denekamper Spatzen’ kan voorstellen. Deze band is bekend van optredens tijdens de Duitse oktoberfesten en de regiotap. De muziek nodigt uit om spontaan mee te doen. De tienkoppige band heeft, door de aanwezigheid van drie blazers, een hoog feestverhogend karakter.

Bezoekers worden zoveel mogelijk uitgenodigd om te komen in passende Duitse kledij. “Durf zelf ook je Lederhose of Dirndl aan te trekken,” aldus de organisatie. “We roepen iedereen op om zich aan het thema te houden. Verplichten doen we het niet natuurlijk, maar het komt de feestvreugde wel ten goede.”

Er zijn 200 zitplekken aan de lange biertafels en daarnaast zijn er statafels om de verlichte dansvloer heen geplaatst. Het Bierfest dat geheel volgens de traditie van de oosterburen, goed gevierd dient te worden levert gegarandeerd een gezellige avond op.

Om 21.00 uur trapt het bonte gezelschap uit Denekamp het Bierfest af. Zij dragen zorg voor muzikaal geweld in allerlei toonaarden.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.