floriadeboom is startsein nieuwe landen ii

Met het herplanten van de Floriadeboom is donderdag – op de Dag van de Duurzaamheid – het startsein gegeven voor de bouw van vijf nieuwe bouwstraten van het woningproject Nieuwe Landen II bij Lemelerveld.

De Floriadeboom is geen gewone boom, maar een boom die zonnestroom opwekt via zijn bladeren. Het bedrijf Scheuten Solar Glass uit Venlo bouwde de boom voor de Floriade 2012. De boom is geplaatst op een ‘energie-eilandje’ in de vijver van het bouwproject.

Bij de gemeente zijn al aanvragen binnengekomen voor twaalf nieuwe woningen voor het project. Vlakbij de wijk, in Noordrand Nieuwe Landen, wordt binnenkort gestart met de bouw van een vrijstaande energieneutrale voorbeeldwoning. Het is niet verplicht, maar de gemeente ziet graag dat particulieren hier een voorbeeld aan nemen.

De gemeente Dalfsen stimuleert dit soort woningen wel. De gemeente geeft bijvoorbeeld een subsidie van maximaal 7500 euro per woning met een zogenoemde energieprestatie (EPC) van 0. Kijk voor meer informatie op www.nieuwelanden.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.