Home / archiefcentraal / ergotherapeuten wat je er aan hebt

ergotherapeuten wat je er aan hebt

De ergotherapeuten van de regiogroep Vechtdal laten op Wereld Ergotherapiedag, maandag 28 oktober, zien wat zij eigenlijk doen. Dat doen zij om 10.00 uur in de hal van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg.

Lees er meer over in het persbericht dat de regiogroep Vechtdal ons stuurde.

Ergotherapie is gericht op het behandelen van volwassenen, ouderen en kinderen die beperkt zijn in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan eten bereiden, aankleden, werk, school of vrijetijdsbesteding. Maandag 28 oktober laten de ergotherapeuten van de regiogroep Vechtdal in het kader van Wereld Ergotherapiedag zien wat zij hierin kunnen betekenen. Vanaf 10.00 uur staan zij met een stand in de hal van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg om hun beroep toe te lichten.

Regiogroep Vechtdal bestaat uit twaalf ergotherapeuten van de Saxenburgh Groep, één ergotherapeut van de Carrousel en vier ergotherapeuten van de Haere. Zij zijn actief voor cliënten in het ziekenhuis, ouderenzorg, revalidatie, de eerstelijn (aan huis) en op school. De ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in behandeling van handletsel, M. Parkinson, beroerte, dementie, pijn, moeite met denken en doen, kinderen, lichamelijke belasting en reumatische aandoeningen. Hun werk kenmerkt zich door een praktische aanpak van het probleem.

Op 28 oktober kunnen de mensen in de regio zich hierover uitgebreid laten informeren. “Ook zonder een verwijzing van een arts is het mogelijk om een ergotherapeut in te schakelen. Iedereen kan tien uur per kalenderjaar vergoed krijgen vanuit de basisverzekering,” aldus één van de ergotherapeuten. “Als het mensen niet meer lukt om tijdens de dag te doen wat ze zouden willen doen, dan moeten ze beslist langskomen. Wij kunnen veel voor hen betekenen.”

Ergotherapie is een beroep dat een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het welzijn van mensen. Het is relatief goedkope zorg, waardoor mogelijk dure zorgkosten worden bespaard.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.