Home / archiefcentraal / dieren mee naar school op dierendag

dieren mee naar school op dierendag

Ter ere van Dierendag mochten de leerlingen van OBS Vinkenbuurt vrijdag een dier meenemen naar school en laten zien. Om kwart over acht kwamen de eerste leerlingen al aan op het schoolplein. Niet op de fiets, zoals gewoonlijk, maar op een pony.

De meiden uit groep 1 en 3 bleken al zeer ervaren ruiters te zijn en hielpen andere leerlingen die ook graag een ritje wilden maken. Een ander gezin had een doos met kuikentjes meegenomen. De kuikentjes werden geïnstalleerd onder een warmtelamp en vol bewondering bekeken en geaaid. De kuikentjes zijn geadopteerd door verschillende leerlingen van OBS Vinkenbuurt en gaan aan het einde van de dierendag naar een nieuw onderkomen.

Naast de pony’s en kuikentjes waren er ook cavia’s, (dwerg)hamsters, konijnen, honden, kittens en oplaadbare huisdieren.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.