de vogelvriend luidt noodklok over wet

Als het aan de 2e Kamer ligt wordt er in 2014 wetgeving van kracht waardoor het hobbymatig houden van, en kweken met vogels op een beperkt aantal soorten na, verboden wordt. Per 1 januari 2014 wordt deze wetgeving al van kracht voor alle zoogdieren. Slechts zes soorten zoogdieren en 35 soorten zoogdieren onder bepaalde voorwaarden, mogen dan nog gehouden worden. Kopen en fokken is vanaf 1 januari verboden en voor de overgebleven dieren volgt een uitsterfconstructie. De Vogelvriend Dalfsen en alle bij de NBVV en ANBVV aangesloten verenigingen zijn het hier niet mee eens.

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland houden vogels. ”We moeten zuinig zijn op onze wereld, dat klopt,” zegt voorzitter Jaap Blaakmeer. “We moeten zuinig zijn op flora en fauna, ook dat klopt. Het moet echter niet te ver doorslaan. Vogels die al jaren zonder problemen worden gekweekt en waar wij als liefhebbers het voortbestaan mee garanderen, worden straks verboden. Vogelliefhebbers zijn ook natuurliefhebbers”

Ieder jaar weer organiseren De Vogelvrienden in Dalfsen een grote vogelshow. Dit jaar is die op 8, 9 en 10 november. Kanaries, tropen, parkieten, papegaaien, grondvogels, en verschillende vruchten- en insecteneters zijn door een groot aantal enthousiaste leden ingeschreven en zullen in de voormalige school “Het kleine Veer” hun opwachting maken.

Dit jaar zijn er 4 jubilarissen die 25 en 40 jaar lid zijn van de vereniging. Zij worden bij de opening van de show gehuldigd. Deze vogelshow is tevens voor alle vogelliefhebbers een mooie gelegenheid om met collega-kwekers in contact te komen en met elkaar ervaringen uit te wisselen over deze hobby. Er is ook een grote verkoopklasse waar vogels voor redelijke prijzen kunnen worden aangeschaft van bij de vereniging aangesloten kwekers.

Bezoekers kunnen op de show ook de petitie tegen het voorgenomen overheidsbesluit tekenen. Ook kan dat via de website van De Vogelvriend.

De tentoonstelling is voor publiek geopend op vrijdag 8 november van 20 tot 22 uur, zaterdag 9 november van 10 tot 22 uur en zondag 10 november van 10 uur tot 16 uur. Het Kleine Veer bevindt zich aan Baarsmastraat 25 in Dalfsen. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.vogelvrienddalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.