de uitleg vierde feest bij 50 jarig bestaan

Op donderdag was het feest begonnen met workshops met muziekvormen zoals percussie, rap en beweging met een eindpresentatie door leerlingen van de school. Op vrijdag werden de kinderen op de foto gezet – met T-shirts aan en ballonnen in de kleuren van het logo van de school – en aten zij met de ouders op school. ’s Avonds startte: ‘De Uitleg Muzikaal’ waarin de identiteit van de school naar voren kwam: onderwijs waarin Gods werk van schepping en redding van de wereld centraal staat met een open houding naar de samenleving van deze tijd. Het orkest van jong en oud vermaakte de genodigden en andere belangstellenden. Ook een fraai stukje slagwerk met het lied ‘Er zaten zeven kippen’ – waarbij een wave ontstond door de beweging van de bezoekers – deden de lachspieren goed.

Ook was er ruimte voor een serieuze noot. Een oud-secretaris liet weten dat er veel gesprekken en gebeden vooraf zijn gegaan aan de start van het gereformeerd onderwijs in Dalfsen. Na het laatste lied volgde een receptie en op de dag daarna, op zaterdag, een reünie. Rond 300 mensen bevolkten de school. Uit alle delen van het land, zelfs uit Australië, waren oud-leerkrachten aanwezig. Daarbij werd een tentoonstelling geopend waar stappen terug in de tijd werden gedaan: van oude klassenfoto’s tot oude materialen en een blik in de geschiedenis van de school. Deze wordt ook beschreven in de speciale jubileumuitgave die de oud-secretaris overhandigd kreeg op vrijdagavond.

Maar aan dit drie dagen durende feestgedruis kwam weer een einde. Na het weekend moesten de kinderen gewoon weer naar school: “Daar gaat de bel: de dag is om. En na een nacht weer licht rondom: de zon komt op; ik mag er zijn, we komen samen op het plein.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.