Home / archiefcentraal / de politiek van hier pvda dalfsen

de politiek van hier pvda dalfsen

Op 19 maart 2014 gaan Dalfsen en Ommen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar die verkiezingen komen de deelnemende partijen in deze wisselcolumn om de beurt aan het woord. Vandaag: De PvdA Dalfsen.

De Partij van de Arbeid afdeling Dalfsen is immers ‘gewoon’ een lokale partij. Bestaande uit inwoners van onze mooie gemeente Dalfsen. En wat we doen, doen we vanuit de gedachte van de sociaaldemocratie; en dus zijn we de PvdA Dalfsen.

Sociaaldemocratie betekent dat we bij de dingen die we doen en waar we energie in steken handelen vanuit de gedachte dat eigen verantwoordelijkheid van mensen voorop staat. En daar waar dat echt niet meer lukt, moet er een voorziening zijn. Dat we leven in een samenleving waar je je persoonlijk kunt ontplooien met vrije toegang tot kennis en informatie. Waar veiligheid een gegeven is en vrijheid (in denken en doen) een vanzelfsprekendheid (en de vrijheid om met uw arm rond te zwaaien houdt op bij de neus van uw buurman….).

Dat passen we lokaal toe. En dan maken we ons druk over bijvoorbeeld goed openbaar vervoer (de bus naar Lemelerveld en de treinverbinding naar Zwolle). Over goede voorzieningen in de kernen (de Potstal, de Schakel, de Trefkoele, de bibliotheken, enz.) en betaalbare woningen, ook voor jongeren (startersleningen, sociale huurwoningen). En ook maken we ons sterk voor goede en betaalbare kinderopvang, peuterspeelzalen en niet in de laatste plaats het onderwijs.

En natuurlijk de onderwerpen uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) hebben onze volle aandacht. We maken ons sterk voor een sociale gemeente waar niemand buiten de boot valt en iedereen op z´n minst de kans krijgt om mee te doen. De jeugdzorg wordt vanaf 2015 belegd bij de gemeente. Hoe gaan we dat doen? Zijn we er op tijd klaar voor en wordt het ook echt beter voor de jongeren? Vooral dat laatste is voor ons het echte belang; het moet er beter op worden voor zowel de jongere als de ouders.

En dan zijn er ook soms de lastige dossiers. Waar voor en tegenstanders (in de raad en in de kernen) soms ver uit elkaar liggen. “Moeten we de Rechterensedijk nu wel of niet verbreden?”. De ene helft van het dorp vindt van wel, de andere helft vindt van niet. Wat is wijsheid. En zo zijn er wel wat meer onderwerpen te noemen waarvan niet op voorhand duidelijk is wat de meest voor de hand liggende uitkomst is (omgekeerd inzamelen afval – inclusief oud papier, recreatiewoningen, windmolens, noem maar op).

Daar moet je als gemeenteraad, als politieke partij, een keuze maken. De PvdA heeft daarin keuzes gemaakt en we zijn altijd duidelijk geweest in wat we beogen. Daar mag u ons op aanspreken. Ook de komende periode zullen we weer keuzes (moeten) maken. Daarover in een volgende bijdrage meer. Graag gaan we met u in gesprek; liever nog nodigen we u uit voor een kennismaking tijdens onze reguliere ledenvergaderingen waar u als belangstellende altijd van harte welkom bent. Discussieer met ons mee over de onderwerpen die in onze gemeente spelen en die we belangrijk vinden. Op onze site vindt u de data en de locatie. www.dalfsen.pvda.nl

Johan Wiltvank

Fractievoorzitter PvdA Dalfsen

Lees ook

Politiek Verwoord: VOV

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.