Home / archiefcentraal / de politiek van hier lpo

de politiek van hier lpo

Op 19 maart 2014 gaan Dalfsen en Ommen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar die verkiezingen komen de deelnemende partijen in deze wisselcolumn om de beurt aan het woord. Vandaag: De LPO.

Het is op deze plaats ondoenlijk om al uw suggesties weer te geven. Maar er zitten zeer leuke en bruikbare tips bij zoals: fleur de entree van Ommen op met mooie bloempartijen, een skeelerbaan die tevens te gebruiken is als fiets- en schaatsbaan, een ruiterpad langs de Vecht, een feesttent met oud en nieuw, meer slecht weer voorzieningen, meer festivals voor jong en oud, Festival aan de Vecht vrij toegankelijk voor iedereen, behoud en versterken van monumenten. Maar ook zaken als onderhoud van de wegen, veilige fietspaden (Vechtbrug), betaalbare sport- en recreatievoorzieningen.

De LPO zal de vele en leuke suggesties om Ommen nog mooier te maken betrekken in haar verkiezingsprogramma.

Uw reacties op de Festijnmarkt stemde ons tot vrolijkheid en optimisme. Maar dat neemt niet weg dat er ook zorgen zijn. Een belangrijk aandachtpunt hierbij is de overheveling van taken van het rijk naar de gemeente, wat u zeker niet zal zijn ontgaan. De LPO is op zich voor onderbrengen van een aantal taken op het gebied van zorg en participatie naar de gemeente. Echter deze verandering gaat wel gepaard met fikse kortingen op de beschikbare budgetten. En om hier toch een goede invulling aan te geven heeft de LPO onder andere, na goed overleg met het Senioren Platform Ommen concrete voorstellen om het wonen en leven in Ommen toekomstbestendig te maken. Ook wordt er op initiatief van de LPO een plan ontwikkeld om de medewerkers van Larcom een goede toekomst te geven. Kortom; wordt vervolgd!

Mede op initiatief van de LPO beschikt Ommen nu over een volledige havo/vwo op het Vechtdal College. Wij zijn verheugd dat het Vechtdal College een beter ‘onderdak’ tegemoet kan zien. Maar de LPO zal zich uiteraard ook blijven inzetten voor een goede huisvesting van de Boslustschool en het basisonderwijs in Ommen.

En zoals U de LPO kent, staan wij voor een goed financieel beheer van de gemeente Ommen. Helaas hebben wij, en vele met ons waaronder onafhankelijke accountants, moeten concluderen dat er veel geld in Ommen is verspild. Afgelopen drie jaren is de begroting kloppend gemaakt door ruim 12 miljoen euro uit de reserves te halen. Voor het komende jaar wordt er weer een beroep gedaan op de reserves, van ruim een miljoen euro, om de begroting sluitend te krijgen. Behandeling van deze begroting komt binnenkort, vragen en opmerkingen hierover zijn van harte welkom bij de LPO. Bijvoorbeeld tijdens de ‘inloopuurtjes’ die wij maandelijks organiseren.

Tot slot: de LPO heeft er geen moeite mee wanneer de wethouders of de andere politieke partijen onze ideeën overnemen, daar wordt Ommen alleen maar beter van!

Leo Bongers

Fractievoorzitter Lokale Partij Ommen

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.