Home / archiefcentraal / de politiek van hier christenunie ommen

de politiek van hier christenunie ommen

Op 19 maart 2014 gaan Dalfsen en Ommen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar die verkiezingen komen de deelnemende partijen in deze wisselcolumn om de beurt aan het woord. Vandaag: De PvdA Dalfsen.

Het is verleidelijk om te teren op het succes dat de ChristenUnie heeft behaald bij de redding van Veldzicht. Het is de verdienste van Arie Slob en z’n mensen geweest om dit resultaat te bereiken. In die zin hebben wij geen enkele behoefte om vanwege het landelijk optreden van de partij ons lidmaatschap op te zeggen. Integendeel, wij beschouwen dit optreden als een voorbeeld van een constructieve bijdrage aan de samenleving. En daarin herkennen wij ons als ChristenUnie Ommen volledig.

De ChristenUnie is een partij van de samenleving. Een partij die christelijk sociale politiek hanteert en niet denkt in een zwart/wit schema. Wij zoeken het heil van de samenleving niet in een verzorgende staat of in eigen verantwoordelijkheid alleen. Wij weten zeker dat God de mensen heeft geschapen en dat wij aan elkaar gegeven zijn om samen te leven. Wij geloven ook dat mensen meer zijn dan alleen maar consumenten. Het gaat in het leven om veel meer dan geld en bezittingen. Het gaat ook om geborgenheid en om veiligheid.

De Bijbel motiveert ons om ons in te zetten, in het volle besef dat christenen in de politiek deel uitmaken van een beweging van christenen die ook op tal van andere plekken in de samenleving hun geloof een stem geven. Die hun geloof niet bewaren voor de kerk of thuis, maar ervan uitdelen in de maatschappij. Die bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken voor een betere samenleving. Om dan te spreken van scheiding tussen kerk en staat is een ernstige misvatting en miskent elke bron van waaruit politiek wordt bedreven.

De ChristenUnie voelt zich aangesproken door de Bijbelse opdracht: Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei. (Jeremia 29:7).

De ChristenUnie is een partij van christenen voor alle mensen. Wij willen iets uitstralen en doorgeven van de liefde die God heeft voor deze wereld, voor Nederland, voor Ommen.

Frans C.Th. van der Mooren

Fractievoorzitter ChristenUnie Ommen

Lees ook

ChristenUnie Ommen presenteert verkiezingsprogramma

OMMEN – De ChristenUnie Ommen heeft het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Ommen’ gepresenteerd. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.