Home / archiefcentraal / de politiek van hier cda ommen

de politiek van hier cda ommen

Op 19 maart 2014 gaan Dalfsen en Ommen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar die verkiezingen komen de deelnemende partijen in deze wisselcolumn om de beurt aan het woord. Vandaag: Het CDA Ommen.

Laten we zuinig zijn op elkaar en op Ommen!

Wat groeit die jongen snel. Als ik dan terugdenk aan zo’n normale zaterdag ben ik dankbaar en blij dat wij als gezin gelukkig en gezond mogen zijn. Dat we met plezier kunnen en mogen werken en dat we vitaal zijn, ondanks een opkomende verkoudheid…..

Ik realiseer me dat voor veel mensen de politiek een ver van mijn bed show is. Toch gaat politiek om zaken die ons direct raken. Denk alleen al aan onze gezondheid, onze vitaliteit en de zorg wanneer we niet meer zo vitaal zijn.

Landelijk wordt er heel wat heen en weer gepraat over wet zus (Participatiewet) en wet zo (Werken naar Vermogen), om onze zware tekorten in een zo kort mogelijke tijd weg te poetsen. Maar waar gaat het nu eigenlijk om? Als wij als inwoners van Ommen, van Overijssel, van Nederland niet meer in staat worden gesteld om deel uit te kunnen maken van de samenleving, boer je alleen maar achteruit! Ik zeg dan ook: laten we vooral zorgen dat we allemaal mee kunnen blijven doen. Neem hierbij wel je eigen verantwoordelijkheid, en waar we hulp van elkaar nodig hebben, helpen we elkaar. Jong en oud: wij zijn en hebben de toekomst.

Wat mij betreft slaan we de handen ineen en zoeken we verbinding met elkaar, want alleen kunnen we het niet. Laten we als Ommen (buitengebied èn kern) degene zonder werk juist vandaag de dag nog actiever helpen aan werk, betaald of onbetaald. Want het hebben van een dagelijkse structuur, het betekenis kunnen geven aan je omgeving is zo belangrijk voor iedereen. En laten we degene die zorg nodig hebben niet in de kou staan; morgen kan jij degene zijn die zorg nodig heeft.

Mantelzorg en vrijwilligerswerk staat hoog op de agenda van het CDA. Zo gaan we de komende tijd vanuit het CDA een handje helpen bij de Imminkhoeve en willen we meelopen en meehelpen bij de verschillende zorgboerderijen die Ommen rijk is. Voor echte zorg moet er binnen de gemeente Ommen geld zijn en blijven.

Vanuit het CDA doe ik dan ook een beroep op iedereen die dit leest. Al denk je dat jouw bijdrage voor je gevoel klein en onbeduidend is, hij is van betekenis voor die ander. Een glimlach aan het begin van de dag kan al zoveel voor een ander betekenen. Laten we zuinig zijn op elkaar en onze krachten bundelen.

Annelies Bakelaar

Fractievoorzitter CDA Ommen

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.