de jonge blijft zitten houdt vov nog even af

.

De nieuwe Ommer partij VOV werd deze week notarieel opgericht. Waar dat een afkorting voor is, blijft nog even in nevelen gehuld. Gerrit Middelkamp is één van de initiatiefnemers. “De teleurstelling over de wijze waarop leiding wordt gegeven aan een aantal voor Ommen belangrijke grote infrastructurele projecten is groot,” schreef Middelkamp. “Er wordt in de huidige politiek een groot gemis gevoeld aan goede burgerparticipatie, doorzichtige besluitvorming, een goede regierol in de promotie van Ommen, het realiseren van een gezond ondernemersklimaat. Een gevoel van negativisme overheerst. En velen vinden dat het mooie Ommen méér verdient.”

De Jonge maakte donderdag tijdens de raadsvergadering plotseling bekend te breken met de PvdA. Hij kon niet leven met de keuzes van de partij op landelijk niveau. Dit tot verbijstering van het afdelingsbestuur van de PvdA in Ommen, dat niet op de hoogte was van zijn voornemen om de partij vaarwel te zeggen. Namens het bestuur vroeg woordvoerder Hilbert Moerman De Jonge dan ook om zijn zetel in te leveren. De politicus had bij zijn aantreden in de raad immers een verklaring ondertekend waarin hij beloofde zijn zetel ter beschikking te stellen bij beëindiging van het partijlidmaatschap. “Wij hopen dat De Jonge, die zich voortdurend beroept op het belang van eerlijke en faire politiek, zichzelf hier dan ook aan houdt.”

De politicus zelf ziet dat echter anders. “Ik heb zelf inmiddels gereageerd richting het PvdA-bestuur, maar zij hebben mij niet formeel benaderd. Ik heb hun reactie alleen in de pers gelezen.” De Jonge beroept zich op de kieswet, die stelt dat raadsleden zich tijdens een raadsperiode kunnen afscheiden van hun fractie en hun zetel dus niet op hoeven te geven. “De kieswet gaat boven die afspraak met de partij. Daarnaast heb ik de afgelopen vier jaar in m’n eentje de kar getrokken.” De Jonge is dus van mening dat de zetel hem toebehoort.

Hoewel Middelkamp dinsdagavond al bevestigde dat hij de afvallige PvdA’er binnenboord heeft gehaald, wil De Jonge daar zelf nog niet aan. “De communicatie gaat voorlopig via het bestuur van de partij-in-oprichting. Ik ben in ieder geval nog niet formeel lid. Ik ga nu verder als eenmansfractie in de raad en als een andere partij een beroep op mij doet, sta ik daarvoor open.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.