Home / archiefcentraal / de afrikaloop is weer gestart

de afrikaloop is weer gestart

De Afrikaloop is gestart. Burgemeester Loohuis van Hoogeveen gaf het op zaterdag 19 oktober het startsein. Daarna vertrokken de wandelaars naar Dedemsvaart, terwijl ze genoten van het Reestdal.

Lees meer over de eerste dag van de Afrikaloop in het verslag van de Andreas Manna Stichting:

Zaterdagochtend gaf burgemeester Loohuis van Hoogeveen het startsein voor de achtste Afrikaloop. Hij stak de wandelaars een hart onder de riem, en wenste hen veel sterkte en plezier voor de komende wandelweek. Onder Afrikaans tromgeroffel en het oplaten van ballonnen, vertrokken de wandelaars richting Dedemsvaart. De route liep door het mooie Reestdal.

Sommige wandelaars lopen één dag of meerdere dagen mee, en er zijn zestien wandelaars die in zeven dagen ruim 200 kilometer wandelen. Tijdens de tocht genieten de wandelaars van de natuur en op de pauzeplaatsen van de gezelligheid en de gastvrijheid. Ze komen vanuit het hele land. ‘s Avonds was er op camping De Kleine Belties een druk bezocht benefietconcert van Elly en Rikkert. Op zondag werd er gewandeld van Dedemsvaart naar Ommen.

De opbrengst van het wandelevenement is bestemd voor een vakschool van de Andreas Manna Stichting gericht op kansarme meisjes in Oeganda. Op Facebook Afrikaloop en op de website www.andreasmanna.org kunt u het laatste nieuws volgen.

Vrijdag 25 oktober komen de wandelaars vanuit Meppel weer terug in Hoogeveen. U kunt nog meelopen. Elke ochtend kunt u zich melden bij de start. De adressen en de starttijden kunt u vinden op de website.

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.